Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, septembrie 04, 2008

siLABE

Declar război ziariştilor de păcat Alexandra Dragu şi Elsion Vaso de la publicaţia click, care, tendenţios jignesc lupta unui OM cu viaţa. Este inacceptabil să tolerezi astfel de articole de presă, atât din punct de vedere gazetăresc cât şi didactic. Elsion Vaso ăsta, care nu ştiu din ce etnie face parte, dar îi doresc, spre binele lui ca el să se fi ocupat doar de fotografie se semnează pe un articol despre lupta lui Anton Doboş pentru supravieţuire, articol intitulat: Doboş vorbeşte! Măgărie totală, domnule jurnalist, este ca şi cum aţi fi scris despre un comatos care a început să clipească: cutare face cu ochiul asistentelor medicale! sau în cazul în care îi e sete: scoate limba la personalul medical! sau face semne provocatoare cu limba pe buze! Cu semnul exclamării toate aceste enunţuri. Enunţurile eliptice pot da uşor naştere la interpretări, iar de regulă jurnalismul profesionist apelează la asemenea tertipuri doar pentru a induce alte interpretări. Revin: deci senzaţie mare, Toni Doboş vorbeşte!

Aflăm în cele ce urmează că de fapt nu vorbeşte, ci doar articulează câteva silabe "Medicul Ştefan Florian a dezvăluit pentru Click! faptul că fostul internaţional răspunde prin silabe întrebărilor". Acum nu mai pricep, răspunde prin silabele: da, nu, ceea ce înseamnă ceva, sau doar silabiseşte: le, be, se, pe, ce, re, ma, la, ta, ca, ca... , ceea ce e doar un semn că omul e articulat. Acest echivoc se datoreşte interpretării stricto senso a articolului respectiv.

Confuzia majoră este exacerbată de următorul citat: "Acesta a explicat că Doboş a început să articuleze cuvinte: “Răspunde stimulilor de orice fel şi reuşeşte să comunice prin silabe. Nu spune cuvinte întregi, vorbeşte greu. În cursul acestei dimineţi (n.r. ieri dimineaţă) a fost dezintubat şi reuşeşte să respire singur”. Prin urmare înţelegem că articulează cuvinte, nu silabe, sau altfel spus, răspunde prin silabe care formează cuvinte întrebărilor. Domnului Elsion Vaso, încă începător în limba română să i se ierte necunoştinţele. Dar nu e aşa, pentru că medicul spune altceva, că nu spune cuvinte întregi, deci nu articulează cuvinte, ci doar încearcă să articuleze cuvinte.

Ce întuneric s-a lăsat! Lăsaţi-l domnilor gângavi pe Toni Doboş să îşi revină şi apucaţi-vă de scris pe site-uri de profil. Vă pot recomanda unul la orice oră: www. poezie.ro sau www. agonia.ro, e totuna. Aici există câţiva cenzori, aşa îşi zic ei, care scriu cam ca dvs. şi vă sfătuiesc în consecinţă.

Multă sănătate Anton Doboş!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...