Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, septembrie 18, 2008

Democraţia ca prejudecată

Miercuri 17 septembrie 2008 a avut loc la Universitatea Andrassy din Budapesta conferinţa EUROLAB cu tema “The Role of Culture in the European Integration”, o conferinta cu participarea a 11 tari membre ale Asociatiei Institutelor Culturale din Europa unita-EUNIC, pentru a pune în discuţie rolul culturii în integrarea europeană.

Din partea României a fost prezent domnul Horia Roman Patapievici, presedintele ICR si vicepresedinte al EUNIC, susţinând o comunicare pe tema, ”Europa si noua libertate de exprimare”. Au mai fost prezente nume mari din "Europa culturală" precum: Teresa de Sousa, Marco Ciatti, Lisanne Wilken, Michal Herer, Heidemarie Uhl, Miklos Hadas şi Gabor Halmai. Cele trei ateliere ale conferintei au fost prezidate de universitarii Takacs Ferenc, decan la Universizatea ELTE, Brînduşa Armanca, director ICR Budapesta şi Ferdinand Mayrhofer-Grunbuhel, ambasadorul Austriei la Budapesta.

EUROLAB a reprezentat prima manifestare de anvergura a filialei budapestane a EUNIC condusa de Elke Atzler, presedinta Forumului Austriac, in colaborare cu organizatia-sora din Messina, Italia.

Printre altele, domnul Horia Roman Patapievici a vorbit despre idei preconcepute şi prejudecăţi enunţând-o pe una dintre acestea. DEMOCRAŢIA. Cel mai frumos lucru pe ziua de azi.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...