Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

duminică, septembrie 07, 2008

Rămas bun, Gherasime!

A decedat ILARION CIOBANU, singurul actor român care a absolvit Academia de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Film. Răpus de un nemilos cancer faringian, astăzi 7 septembrie 2008, Ilarion Ciobanu a debutat la vârsta de 30 de ani, în filmul "Setea", alături de Ion Besoiu şi Amza Pellea. Ulterior şi-a lăsat girul în peste 50 de filme.

După 1989, a continuat să joace doar foarte rau, în filme precum "Crucea de piatră - Ultimul bordel", "Terente - Regele balţilor", "Tancul" şi "Bored".


La Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti BiFEST, în 2004, actorul a primit Premiul de Excelenţă pentru contribuţia sa în arta cinematografiei, moment în care cei prezenţi l-au aplaudat în picioare minute in şir.

Ilarion Ciobanu va rămâne etern în sufletul celor care am copilărit cu "Toate pânzele sus" ca şi cârmaciul Gherasim de asemenea creionându-l impecabil pe Traian Brad, fratele mai mare din ciclul cu ardeleni. Coloana vertebrală ireproşabilă şi refuzul de a îşi transforma viaţa personală într-un talcioc ne fac pe mulţi să regretăm dispariţia acestui OM, a acestui actor atât de puţin histrionic.

Dumnezeu să-l odihnească!

Un comentariu:

Unknown spunea...

[După 1989, a continuat să joace doar foarte rau, în filme precum "Crucea de piatră - Ultimul bordel", "Terente - Regele balţilor", "Tancul" şi "Bored".]

... foarte rau ... sau foarte rar?!


Pleased to meet you, hope you guess my name...