Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, septembrie 11, 2008

Okapi există într-adevăr în Africa

Okapi, un animal din Africa atât de rar încât la un moment dat s-a considerat că ar fi un unicorn mitic a fost în cele din urmă surprins în sălbăticie într-o fotografie, se spune într-o declaraţie de presă dată joi, 10 septembrie 2008 de Societatea Zoologică din Londra (ZSL).


Aparatele de fotografiat capcană, amplasate de ZSL şi de Institutul Congolez pentru Conservarea Naturii (ICCN) a surprins imagini cu okapi în Parcul Naţional Virunga din Republica Populară Congo. Aceste imagini au risipit temerile legate de extincţia acestei specii în peste un deceniu de război civil.

Dr Noelle Kumpel, manager de programe la ZSL a declarat: "Este impresionant să reuşim să surprindem imagini cu un animal atât de carismatic, şi important pentru ZSL, mai cu seamă că această specie fusese descrisă ca existând aici mai bine de un secol. Okapi sunt animale foarte timde şi rare, aşa se face că supravegherile convenţionale au făcut din existenţa sa mai mult o legendă."

Cu o limbă lungă, de girafă, şi cu dungi ca de zebră pe spate, okapi au fost zăriţi ultima dată în Parcul Naţional Virunga cu mai bine de 50 de ani în urmă, pe malul vestic al râului Semliki. Noua supraveghere ZSL a scos la iveală o populaţie anterior necunoscută de okapi pe malul estic al râului. Thierry Lusenge, membru al ZSL din Republica Democratică Congo spune că: "Am identificat deja trei indivizi şi următoarele operaţiuni de supraveghere vor scoate la iveală numărul populaţiei şi distribuţia acesteia în parc şi dincolo de acesta, un prim pas imortant în concentrarea eforturilor de conservare."

Carnea de okapi, concret cea provenită din parcul Virunga se vinde în oraşul Beni, din vecinătate iar ZSL au avertizat că dacă vânătoarea va continua în acest fel, în câţiva ani okapi va fi pe cale de dispariţie.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...