Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, septembrie 04, 2008

Sinonimia, soră vitregă cu românul

Să vedeţi întâmplare!
O amică, nu eu, intră mai deunăzi în Ban Cacomercială Română sucursala Dorobanţi, se duce la orele prânzului la una dintre funcţionarele ce lucreaza cu publicul şi îi cere contul IBAN al mamei. Pentru a vira nişte bani, şi demonstrează cu acte despre cine este vorba.
- De unde ştiu eu, doamnă, că nu le-aţi furat.
Evident, amica cu pricina se enervează, îi explică funcţionarei bancare că contul IBAN nu este secret, că dacă politica instituţiei este de a îndepărta clientul să-i spună verde-n faţă, sau, dacă îi este foame să se retragă pentru câteva minute în wc, ca pe vremea gimnaziului şi să mănânce liniştită şi iese din bancă tunând şi fulgerând.
Ce concluzie trag eu de aici? Că duduia cu pricina nu percutează la anumiţi termeni elementari, cum ar fi a vira. Precis că dacă i-ar fi spus: să vă bag... nişte bani, treaba ar fi stat altfel, dar, din nefericire pentru sistemul de lucru cu clienţii, acest lucru nu s-a întâmplat.
La fel stă treaba şi cu fotografia de mai sus. Oamenii au vrut să spună INTERZIS, dar s-au gândit, că, decât să îl provoace pe român să se joace cu lucrurile interzise, mai bine să îl sperie, sugerându-i că este vorba despre o zonă greu de vizitat, escalade primejdioase, grohotişuri, lighioane fel de fel, başca strigoiul Marcel...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...