Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, septembrie 04, 2008

Paint it back

Casă cu ceas solar la Sibiu, fără vreo importanţă că astfel poziţionat soarele va arăta întotdeauna ora exactă la Funafuti. Importantă este intenţia.

Ceasul rău, de pe casa lui Hans, meşteşugar din breasla tăbăcarilor multe a văzut la viaţa lui, prin urmare odată stricat, stricat a rămas, pentru a nu crea agitaţie politică. Te uiţi la casa lui Hans şi regreţi că nu ai plecat în insulele Tuvalu, rămânând aici să rumegi salam de Sibiu şi să trăieşti din amintiri. Cam asta fac sibienii de ceva vreme şi le iese bine, puţin trist, dar rezultatul global e bun. Dau la iveală ceva mărturii ale prezenţei, le conservă şi le oferă marelui public, spre cunoaştere. Preţurile caselor în Sibiu cresc proporţional cu trecutul clădirii, iar aici sibienii sunt vioara întâi.

Am mai văzut chestia asta la Braşov, pe bulevardul gării, unde, paradoxal locuia vărul meu cretinoid, pe numele său de familie Puiu, în blocul ce poartă cu mândrie pe una dintre lateralele sale un imens pui din ceramică galbenă. Propun să preluăm şi noi metoda ardelenească şi să ne decorăm blocurile cu tot felul de prostii, care să facă diferenţa.


Am mai văzut chestia asta şi la Târgu Mureş şi am fost suficient de delăsător să nu fotografiez pictura murală din anii 60 făcând reclamă la Loto Porno, care sper să mai reziste spălatului ploii cel puţin până la proxima mea vizită cu aparat de fotografiat.


Să ne personalizăm locuinţele, să concurăm la trofee anuale de "cel mai ţanţoş frontispiciu" din Bucureşti, fără să apelăm la binecunoscutele zorzoane ce împodobesc nume precum Tarzan, Brusli, Amanda, Suelen, Pamela, Miseli.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...