Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, octombrie 31, 2008

Un nume pentru eternitate: Costin Mărculescu

Iată-l şi pe Costin Mărculescu, acest Heffner mioritic care a dat halatul de casă pe maieu pe care l-am ignorat pe nedrept şi faţă de care voi încerca să mă revanşez în cele ce urmează. Din nefericire, nici un ochi vânăt, nici un scandal sexual legat de vreo minoră care îl acuză pe acest individ de sms-uri şantajiste, la care ipochimenul răspunde că erau nişte glume, nimic din toate acestea, prin urmare vi-l voi prezenta pe Mărculescu din perspectiva website-ului acestuia, şi a obsesiei sale pentru cifre şi epitete.


Cu un incredibil ego şi cu un cult al personalităţii obraznic Costin Mărculescu îşi numără reuşitele, uneori precis, alteori în aproximări de talcioc:



"A fost invitat in sute si sute de emisiuni de divertisment pe toate posturile de televiziune in calitate de actor sau cantaret.
A scos 7 videoclipuri muzicale difuzate de posturile de specialitate...

A colaborat cu mai multe Teatre sustinand peste 2000 de spectacole in tara si in strainatate jucand impreuna cu mai multi actori:..."

Aproape că m-a lăsat fără suflare secvenţa cu mai mulţi actori, nefiindu-mi greu să îmi imaginez cum ar fi fost să scrie acolo: jucând împreună cu un singur actor, dar să ne înţelegem, acestea sunt avantajele prestării în mai multe teatre, chiar dacă tu joci 1 minut, te afli în compania mai multor actori...



Să mergem puţin mai departe şi iată, vom descoperi că de fapt Costin Mărculescu este un nostalgic, genul "unde sunt sifoanele de altădată" de aici tendinţa acestuia de a folosi tot mai frecvent verbele la diateza pasivă:



"In cei 9 ani de activitate Scoala Costin Marculescu a fost absolvita in intreaga tara...



Compania condusa de actorul Costin Marculescu a fost absolvita de-a lungul anilor de actuale indragite vedete..."



Cireaşa de pe tort însă vine atunci când Mărculescu ne vorbeşte despre portofoliul copiilor, fraţilor sau nepoţilor unor indivizi, pe care acesta îi numeşte "personalităţi din show-ul bizzul românesc" - remarcaţi sintagma unică show-ul bizzul - din dorinţa de a părea cât mai important:



"Copiii, fratii sau nepotii directi ai unor indragite personalitati din show-ul bizzul romanesc au urmat cursurile Scolii conduse de Costin Marculescu , printre care ai: actorilor de comedie Alexandru Lulescu si Tudorel Filimon, solistilor de muzica pop-dance Pepe, Bianca Rus, Pompiliu Darjan, Marina Scupra, compozitorului Dan Dimitriu, fostului fotbalist al " Craiovei Maxima" Adrian Popescu, gazetarei Adriana Bahmuteanu, solistului Catalin Arabu, boxeorului Leonard Doroftei, solistelor de muzica populara Elena Merisoreanu si Mioara Velicu, realizatoarei tv. Mariana Lia (OTV) si al "controversatului " castigator la 6/49 Stelian Ogica. "

Prin urmare, ca şi în cazul eredităţii, la Mărculescu se pun doar rudele "directe", de unde rezultă că în afară de aceştia au mai frecventat şcoala sa şi destui nepoţi indirecţi, dar aceştia nu prezintă nici o importanţă. De remarcat ar mai fi şi ultimele două nume, Mariana Lia, o mare realizatoare de altfel şi Stelian Ogică, remarcabil şi el, în felul lui. Este aproape scandalos faptul că Mărculescu nu spune nimic despre nepotul extraordinarului instalator sanitar Nea Savu, magicianul flotorului şi de fiica lui Tanti Mimi, pedichiurista minunată renumită prin uzul de vorbe dulci atunci când smulge cu nemilă pieliţele de sub unghii.


Ar mai fi de remarcat nişte regii artistice şi nu în ultimul rând imensa pleiadă de cursanţi, lucruri enumerate de această dată cu imensă modestie de marele profesionist Mărculescu:


"In toate aceste Gale au defilat in niste regii artistice cu totul speciale peste 1200 de modele pe scena, dar cea mai frumoasa Gala ramane cea din 30 Mai 2002 cand Costin Marculescu a reusit o performanta unica in domeniu aducandu-l in juriu si in recital pe celebrul cantaret intalian Toto Cotugno.
O imensa pleiada de cursanti si absolventi ai Scolii Costin Marculescu au fost prezenti de-a lungul anilor in sute de spectacole, de emisiuni de televiziune, videoclipuri muzicale, reclame publicitare, activitati promotionale, festivaluri, turnee, simpozioane, filme si seriale TV s.a.m.d."



În final şi câteva vorbe de inimă albastră de la Costin Mărculescu, cel săpat la greu de oamenii pe care până de curând i-a încălzit la pieptul său mare şi matern:



"Chiar daca fosti angajati ai Companiei Costin Marculescu au incercat ulterior sa-si faca scoli copiind la o scara mult mai mica, modul de functionare, structura, schemele organizatorice, arogandu-si si niste drepturi pe care nu le au si nu aveau cum sa le aiba, Compania Costin Marculescu a mers mai departe cu fruntea sus, fiind in ochii opiniei publice, pe buna dreptate, considerata Scoala Artistica si de Modelling Nr. 1 in Romania. "



Şi pentru că am vorbit despre "imensul piept" al lui Costin Mărculescu, şi precis foarte mulţi dintre voi aţi crezut că e vorba doar de o simplă metaforă, iată şi motivele care m-au făcut să mă exprim în acest fel:

"actorul Costin Marculescu impreuna cu staff-ul artistic pe care l-a nascut in timp alaturi de el"



Prin urmare, aflăm de-abia la final de ce este Costin Mărculescu atât de special: pentru că se autoreproduce, ca ameuba!

P.S.

Toate fotografiile sunt de pe site-ul marelui om, prin urmare numă judecaţi pe mine pentru prostul gust al posturilor. Ele sunt marca Costin Mărculescu, omul care atunci când se supără scoate celelalte personaje din imagine, cu riscul ca tăietura să îl prezinte pur şi simplu dintr-un sicriu...

3 comentarii:

Unknown spunea...

felicitari pt rabdarea de a scrie mai mult de o propozitie despre domnul in cauza. personal, cand aud numele acestui personaj nu pot sa ma gandes decat la: "doamna prrrrrrofesoarrrrra, dati-mi brrrrrroastele inapoi".

Vasile Sensual spunea...

Crede-ma, merita citit site-ul acestuia, vei ramane uimita cum se poate construi un palat cam ca al lui Jiji numai din plastilina si scobitori, dupa care incepi sa te lauzi ca aici au intrat niste orbi, niste hipoacuzici si niste cretinoizi, care intre timp si-au facut si propriul post de televiziune.

Un site mai baroc in lauda si numerologie nu ai mai vazut tu in viata ta, iar epitetele sunt la ele acasa. Nu scapa nici galeria foto, crede-ma, e un greak show.

Zaza spunea...

Ah, ah, ştiu ce-ţi iau de Crăciun!


Pleased to meet you, hope you guess my name...