Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, octombrie 09, 2008

"Tânăr şi neliniştit" un serial deschis şi românilor

Vă înţeleg, şi credeţi-mă, nu vă voi acuza prea mult pentru că daţi dovadă de ignorantism şi săriţi cu constanţă peste episoadele care se turnează mai departe din "Tânăr şi neliniştit". Nu voi face asta pentru că ştiu că omul e supus greşelii şi pentru că realizez că în ziua de azi e deja greu să ne mai ducem la îndeplinire obligaţiile de serviciu respectând totodată şi serialele sau filmele de calitate, pe care cu un pic de efort le-am putea totuşi viziona. Ceea ce vreau să vă spun acum este că e păcat, mare păcat. Dintre toate serialele prezentate de posturile TV din România, "Tânăr şi neliniştit" este probabil cel mai perfect atât din punctul de vedere al scenariului cât şi din acela al regiei. Nu de puţine ori m-am trezit minunându-mă de lumina din cadru, care părea filtrată aproape prin rozetele capelei sixtine. Acesta este meritul echipei fenomenale care stă în spatele superproducţiei care ne bucură zilnic existenţa. Iar scenariul... realismul acestuia mă face să devin absolut fioros atunci când vine vorba de autori precum Updike, Lodge, Hornby şi alţii. Acesta este scenariu domnilor, cu întâlniri, despărţiri, iar întâlniri şi iar despărţiri. Fără sânge în exces, cum fac mai nou sceleraţii de americani Rodriguez şi Tarantino, ci doar din când în când câte o dispariţie, iar asta pentru unii actori nu se ridică la nivelul acestei capodopere şi îşi dau demisia într-un moment de pierdere a lucidităţii.


"Tânăr şi neliniştit" a pornit de la ideea filozofică a integrării omului în natură după care s-a extins spre abordarea "romanului de familie" dintr-o perspectivă modernă, renunţând la "mannisme" cum ar fi pianul din casă în favoarea laptopului pe biroul mogulilor iulustraţi în film. În prezent se turnează noua serie din acest ilustru serial, care profită de evenimentele actuale din america pentru a da poveştii o notă aparte.

De exemplu, pe fondul crizei financiare americane, Al şi Laura Ries, tată şi fică sosesc la Bucureşti pentru a susţine prin intermediul Antenei 1 o conferinţă pe tema Marketing in a brand-crazed world în faţa românilor dornici să urmeze modelul american. Nu ştim turnura pe care o va lua această călătorie în România, există însă zvonul că din cauza problemelor financiare cei doi s-ar putea stabili în frumoasa noastră ţară. Scenariştii şi producătorii serialului au avut în vedere şi varianta distribuirii lui Ştefan Bănică Jr. în acest serial, el urmând să devină iubitul fetei.

De asemenea Simona Sensual va fi şi ea prezentă într-o secvenţă în care Al Ries va răsfoi un ziar de scandal. Să fim mândri!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...