Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, octombrie 24, 2008

Televiziunea Română consideră că nu merită cumpărate drepturile pentru meciul de mâine al lui Bute

Ce lume talâmbă! Ce dreptate strâmbă!

Sâmbătă dimineaţă, de la ora 7 iubitorii boxului din România vor putea să asculte live la Radio România Actualităţi meciul dintre Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade pentru Centura IBF. Poate nu aţi înţeles, aşa că vă repet: meciul va putea fi ascultat la radio. Nu la ProTV, nici la Antene, posturi particulare, dar nici măcar la TVR, ceea ce este de-a dreptul scandalos. Prin urmare plătim abonament separat pentru TVR, care se justifică prin ce? Ok, înţeleg, 100.000 de Euro cât s-a stabilit, negocierea pornind de la 150.000, este o sumă relativ mare pentru un muritor de rând, dar pentru postul naţional... Oare nu există în respectiva televiziune un fond de necesitate pentru evenimente speciale? Încerc să-mi imaginez cum s-ar fi desfăşurat Revoluţia din decembrie 1989 dacă televiziunea nu şi-ar fi permis carele de reportaj din oraş şi nici măcar emisia în direct... Se pare că până acum nimeni nu şi-a pus aşa problema. Meciul lui Bute, pe fondul unei crize reale în sportul românesc reprezintă o reparaţie. Televiziunea Română consideră probabil că nu merită, că nu vor face rating, iar conducătorii ori nu au fost informaţi, ori pur şi simplu nu se aleg cu nimic de pe urma acestui meci. Românul e leneş şi apatic şi evident nu se va sinchisi să se trezească sâmbătă dimineaţă la 7 pentru a viziona meciul. Greşiţi, domnilor, la vor poate că nu se mai îngrămădesc românii, dezamăgiţi, minţiţi, neîncrezători, dar pentru meciul de box al lui Bute s-ar fi trezit.

Să presupunem că într-adevăr este o problemă financiară. Ce ar fi fost dacă s-ar fi făcut chetă, teledon să zicem. Credeţi că nu ar fi cotizat românii ca să vadă acest meci în direct? Ba da. Credeţi-mă! Dar nu şi-a bătut nimeni capul, au preferat să măture adevărul sub covor, sau nici măcar să măture, pur şi simplu l-au ascuns sub carpetă cu vârful bocancului.

Lucian Bute este urmaşul de drept al lui Doroftei, amândoi făcându-ne să ne simţim mândri ca români. Până anul acesta fotbaliştii naţionalei României lua banul gras fără ca să cunoască măcar imnul naţional, iar Doroftei şi Bute, ambii bumbăciţi la final de meci vorbeau triumfători despre România, acoperiţi în drapelul naţional. Nu merită interesul nostru. De fapt se bucură de interesul nostru, dar nu şi de al celor care, dintr-o nefericită coincidenţă ne cenzurează dreptul de a ne bucura de românii noştri.

Nu am vrut să fiu patetic. Pur şi simplu m-am simţit furat. Ni se iau bani pe abonamentul TV. Nici o problemă. De-acum încolo supuneţi la vot programele pentru care vreţi să plătim!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...