Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, noiembrie 04, 2008

Rolul sacru al catedrei şi al scaunului de dascăl

Desfrâul de pe lume într-un liceu din Timişoara, nu avem nici un motiv să ne îndoim de veridicitatea celor relatate în cacan sub titlul: Orgie pe catedră... Din nefericire pentru căutătorii de senzaţional, care speră să mai vândă câteva numere pe seama unei ştiri umflate cu pompa, după ce mediatizezi profesoare în filme porno, sex cu elevii în wc-ul şcolii sau alte grozăvenii, nu prea mai poţi fi credibil atunci când vorbeşti de "orgie pe catedră" iar în poză sunt două liceene care stau în patru labe.

Nu vreau să instig la anarhie sau la liberalizarea şcolii, dar din cele mai vechi timpuri catedra a fost considerată "o masă" şi nu un altar, deşi, mă întreb dacă pentru a schimba becurile din biserică nu i s-o fi întâmplat niciodată părintelui să se cocoaţe pe masa bisericească. "Elevii unui liceu din Timisoara au transformat catedra din clasa in scena pentru show-uri sexy: fetele s-au pozat in pozitii indecente, iar doi baieti s-au imortalizat in timp ce simulau un sarut patimas si treceau guma de mestecat dintr-o gura-n alta." Poziţia aceea indecentă a fetelor este, în lipsa vreunui partener şi aşa cum apar în poze, complet îmbrăcate, o simplă poziţie de stretching, iar în ceea ce priveşte sărutul băieţilor, nu prea pricep cum stă treaba cu simulacrul. Ori e sărut, ori exact cum scria mai departe, este vorba doar despre "trecerea gumei de mestecat dintr-o gură-n alta", ceea ce nu mai are nici o legătură cu sărutul. Câtă vreme nu ni se va comunica exact ce făceau cei doi băieţi, să nu ne grăbim să îi acuzăm de homosexualism.

"Doua dintre adolescente s-au fotografiat asezate pe catedra, cu decolteul la vedere, in timp ce o a treia rasfoia catalogul clasei, care, probabil, fusese uitat de un profesor grabit. " Decolteul, câtă vreme îl ai, se vede, nu ai ce face, şi câtă vreme îl ai e clar că e la vedere, prin urmare, iarăşi nu văd nimic scandalos. În ceea ce o priveşte pe fata care răsfoia catalogul clasei, câtă vreme notele nu sunt secrete, consider că aceasta nu are nici un fel de vină, de tras la răspundere fiind cel mult cadrul didactic uituc, deşi...

Am folosit şi noi catedra pentru multe, de la fotbal cu monede de 25 până la pupitru de DJ, ba dacă stau să mă gândesc bine aceasta a mai servit şi de tribună, ba chiar şi de cat-walk. Există o limită a decenţei în ceea ce priveşte expunerea în faţa unui cadru didactic, pentru care sunt de acord să militez, dar nu am de gând să fac apologia mesei, câtă vreme gestul cu pricina nu este jignitor. Dacă cei de la cacan vor să păstreze mesele, zise catedre în licee, doar pentru pus catalogul şi coatele cadrelor didactice, nu au decât să trimită cu schimbul supravreghetori, un soi de PTAP modern, altfel să nu facă atâta caz de pomană. Probabil că în accepţia lor nici pe scaunul profesorului nu ar trebui să se aşeze nimeni în afara acestuia.

Un banal scaun şi o banală masă. Şi o banală gumă de mestecat...

P.S.

Cam greu pentru un singur individ să provoace o "orgie", asta dacă nu este prevăzut cu calitatea de a se multiplica. De regulă pentru aceasta este nevoie de cel puţin 2 personaje, iar în fotografii nu apare decât câte o singură fată în fiecare dintre poze.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...