Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, noiembrie 21, 2008

Patriarhul Daniel şi preţul "Crucii Moldave" - 2 milioane Euro


Există oameni pe lumea asta care murdăresc tot ce ating, dau bube, alergii, declanşează epidemii, te culci sănătos şi te trezeti cu mâncărimi în nas şi după urechi şi gura îţi pute în continuu. Este rodul muncii acestor cetăţeni, care, conform banilor lor îşi pot permite orice şi chiar fac eforturi să nu scape nimic de onoranta lor pervertire. Exponentul acestei epidemii este, după părerea mea, Jiji, acest individ a cărui prezenţă în public ar trebui reglementată la o distanţă de minim 50 km de cei care nu doresc neapărat să fie pătaţi.

Proaspătul buzunar la gât a fost făcut de Jiji Patriarhului Daniel, un om pe care, în ciuda reticenţei mele la personalul administrativ al Cultelor, l-am respectat dincolo de aşteptări. Aflasem destule despre calităţile sale de manager, şi, deşi dintotdeauna BOR a dezvoltat un "sistem sănătos"de manipulare a fondurilor carisma acestuia m-a făcut să îl evaluez după alte criterii. Să zicem aşa, devenise primul prelat căruia îi acceptam ingineriile financiare, datorită asumării transparente a acestora. Până acum, când Jiji a pus capăt simpatiei mele. Iată despre ce este vorba, şi voi cita în acest sens articolul din România liberă:

"I-am dat in mana Patriarhului Daniel 100.000 de euro la Inscaunare. De fata era si avocatul Catalin Dancu. Erau bani de cheltuiala pentru Inscaunare, fara acte, fara nimic", a afirmat Gigi Becali.Latifundiarul din Pipera nu a semnat niciun act care sa dovedeasca tranzactia. Ca sa recompenseze aceasta fapta buna, Patriarhul i-a daruit, in aceeasi zi, lui Becali distinctia "Crucea Moldava". Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a confirmat primirea banilor de catre Patriarhie, dar sustine ca Patriarhul Daniel a redirectionat suma catre Manastirea Golia, din Iasi. Povestea celor 100.000 de euro dati pe sub mana a iesit la iveala dupa ce Patriarhia Romana a refuzat sa-i dea inapoi lui Gigi Becali o donatie de 2 milioane de euro pentru construirea Catedralei Manturiii Neamului. Latifundiarul nu mai vrea sa fie mantuit in Romania, ci la Muntele Athos si, drept urmare, Becali vrea sa ia milioanele de euro de la Patriarhie si sa le directioneze in 20 de conturi ale manastirilor de pe Muntele Athos.Ce spune Patriarhia?
"Cu bucurie, aducem la cunostinta domnului George Becali faptul ca, pana in prezent, o parte din suma donata a fost alocata de Patriarhia Romana pentru plata proiectului de infrastructura a viitoarei catedrale si a unor studii tehnice de specialitate necesare inceperii propriu-zise a lucrarilor de construire, care vor demara in primavara anului viitor", se arata intr-un comunicat de presa al Patriarhiei. Mai mult, Patriarhia considera ca, pentru donatia facuta, George Becali a fost deja recompensat, Patriarhul Daniel adresandu-i o scrisoare de multumire si acordandu-i distinctia "Crucea Moldava", drept recunostinta pentru unul dintre primii ctitori ai viitoarei Catedrale."

Nu pricep cum de însuşi Patriarhul, adică cel care prin exemplul său ar trebui să ne păstorească pe toţi îşi permite să încheie astfel de socoteli pe care efectiv le transformă în şpăgi ieftine şi evaziuni fiscale de toată frumuseţea? Îmi amintesc totodată că pentru cel mai mic serviciu religios ţi se rupe cu neruşinare chitanţă, încât sunt de părere că revolta mea este justificată. Prin urmare Patriarhul ia bani, nu îi declară, după care motivează că aceştia au fost canalizaţi în anumite proiecte. Dat fiind că pentru acordarea "Crucii Moldave" Patriarhul are argumente, mă întreb de ce nu figurează nicăieri oficial prima donaţie în valoare de 100.000 Euro, chipurile pentru înscăunare, despre care purtătorul de cuvânt al BOR spune că ar fi fost dirijată spre mănăstirea Golia? De ce îi trebuie unui patriarh român 100.000 Euro la înscăunare, schimbă scaunul, schimbă pernele, sau comandă unele noi nouţe după chipul şi asemănarea posteriorului său?

În final îi mulţumesc lui Jiji pentru această întâmplare şi pentru faptul că m-a convins să nu mai cred în carisma omului. Patriarhul Daniel e cu trei minute mai inteligent decât predecesorii săi, în rest, după întâmplarea aceasta, eu unul nu îi mai recunosc alte calităţi.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...