Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, noiembrie 14, 2008

Jignirile în emisiunile live sinucid


Paula Goodspeed a trecut în nefiinţă, dovedindu-mi mie, cel puţin, că selecţia naturală la oameni nu diferă cu nimic de selecţia naturală la alte lighioane. Poate o să par ironic, dar întreaga întâmplare mi se pare de un absurd care ar intra în spasme ultimative dacă ar fi povestită cu un dram de seriozitate. Femeia, pentru ca la 27 de ani numai "tânără concurentă" nu mai eşti se prezintă la American Idol şi cântă lamentabil "Proud Mary", bijuteria aceea aparţinându-i Tinei Turner încă din perioada Ike (şi ulterior celor de la Creedence), interpretând numita piesă fără pic de nerv şi isterie rock. Evident, este rândul miştourilor lui Cowell şi Jackson, iar Paula Abdul, aşa zisul idol al defunctei Goodspeed se mulţumeşte să spună că "I'm speechless". Glumele celor doi bărbaţi se limitează la aparatul dentar pe care aceasta îl purta la acea oră. Şi acum epilogul!

Paula Goodpseed s-a sinucis, trei ani mai târziu în faţa casei Paulei Abdul, luând un pumn de pastile. Chipurile vina aparţine glumelor colocviale din timpul calificărilor la popularul concurs american. Peste timp Paula Goodspeed a realizat că: nu trebuia să fie lăsată să treacă cu podul acela de metal pe lângă detectorul de metale ci prin detectorul de metale, înainte de a participa la show şi a mai realizat aceasta că lumea este absolut nedreaptă, ghinionul ei făcând să se nască într-o perioadă istorică în care nimeni nu are urechi pentru vocea acesteia, cum chiar ea spunea: specială. Şi s-a sinucis. Pentru că nu a suportat "insultele". Şi ni se mai spune că Paula mai avea şi antecedente nervoase...

Ce să zic, îmi amintesc că la un moment dat se propunea introducerea unui test psihologic la intrarea în parlament, dar se pare că s-a renunţat la această idee. Mie mi se pare însă că acest test nu ar avea nici o logică, dat fiind că indiferent de câte jigniri li s-au adus parlamentarilor români, nici unul dintre aceştia nu şi-a luat viaţa în faţa caselor lui: Tatulici, CT Popescu, Cristoiu, Nistorescu sau Hurezeanu. Sau poate că românul, călit prin nevoi şi penurie se comportă altfel la stres şi mişto, spunându-şi mereu: "am fost jignit şi mai rău decât acum".

Urmăriţi-o pe Paula, identificaţi şi voi labilităţile fetei, care mocneau încă de acum trei ani şi imaginaţi-vă cam care ar fi fost viitorul multor "vedete" de pe la noi, dacă ar fi trecut prin furcile caudine ale celor de la American Idol. Oricum, la noi un astfel de concurs este exclus, dat fiind că nu există decât un singur Romanian Idol, încă în viaţă, în persoana lui Ştefan Bănică juniorul.


Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...