Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, noiembrie 18, 2008

Psihanaliza fotografierii cu bancnote

Inflaţie cruntă în România, sărăcia lucie începe să îşi spună cuvântul, lăsându-ne marcaţi pe mulţi dintre noi. Aşa se explică noua linie a fotografiei de amatori la români, cu actanţi care se înfăţişează înconjuraţi de fişicuri sau de mormane de lei.


Dacă la Bad Pitzi, care mă alimentează cu astfel de informaţii din branşă, domniţele apar înconjurate de euroi, la Cocalarul Şef pe site acestea au fost înlocuite de băieţi-de-băieţi, sărăcuţi şi înconjuraţi de lei. Mesajul băieţilor este: mic dar în număr mare. Fetelor poate că lucraţi voi pe valută, dar seara, când caloriferele îngheaţă de plictiseală şi abia dacă puteţi să vă acoperiţi sânii cu cei 200 de euro, cu hârtiile noastre de câte un milion nu ne acoperim numai pe noi, dar ne facem şi o pernă cu câteva straturi bunicele, să nu ne tragă la cap curentul de sub uşă!


Şi revin la vremurile grele. Să te lauzi cu teancurile acelea de lei cu care abia dacă îţi poţi cumpăra un ceas cu cristale zvarovski mă trimite cu gândul la bancul acela din anii 80 cu omul care avea un ceas minuscul la mână şi două geamantane enorme - bateriile. Din păcate, prostul gust va trebui să predomine în aceste fotografii, asta dacă nu vor alege varianta: figura de anatomie. Omul stă drept, îmbrăcat, şi cu săgeţi sunt evaluate produsele vestimentare: costum armani, ceas omega de colectie, mai multe lanturi de aur de 24, brăţară de aur la glezne, ciorapi cu fir de aur, cravată dolce şi cabana, cercei 24 cu diamant, dinţi din aur masiv, măsele din fildeş... Până la urmă, aproape instinctual următoarea reacţie a privitorilor va fi aceea de a trage linie şi de a calcula suma finala.


Tot ieşi bine, zău şi mai e ceva, pari că i-ai investit, nu neapărat că te-a pus cumătrul să îi speli nişte bani şi repede faci şi tu o poză cu ei ca şi cu maimuţa, doar-doar ţi-ar rămâne o amintire pentru eternitate...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...