Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, noiembrie 20, 2008

Rapid Bucureşti, o poveste de neuitat

În 1938, Rapid Bucureşti juca semifinala Cupei României în compania echipei Venus Bucureşti, meci considerat "cu cântec" şi încheiat cu scorul de 2-1 pentru Rapid, care califica echipa feroviară în finală. Golul doi pentru Rapid este înscris de Baratki în minutele de prelungire din offside, fiind totuşi validat.

Neaşteptat, cei care vor solicita rejucarea meciului, pe motiv de viciere a rezultatului sunt cei de la Rapid, printr-o scrisoare remisă Federaţiei Române de Fotbal de preşedintele de pe atunci al Clubului, Costică Ardeleanu:

"Clubul Sportiv Rapid consideră că semifinala disputată în ziua de 15 mai a.c. pe stadionul Giuleşti, în compania grupării Venus, nu a avut condiţiile unei desfăşurări normale. La aceasta au contribuit o serie de factori, printre care îngăduinţa arbitrului. În consecinţă, vă rugăm să depuneţi toate diligenţele pentru a se aproba rejucarea meciului în ziua de 21 mai a.c., astfel ca echipa cu adevărat cea mai bună să învingă."

Petiţia feroviarilor este evident acceptată de forul superior, cu atât mai mult cu cât Ministrul de Interne de pe atunci, Gabriel Marinescu, mare susţinător al echipei Venus era şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Rapidul rejoacă meciul şi câştigă de această dată cu 4-2, şi de această dată, evident, Baratki înscriind.

Iată, aşadar, că fotbalul românesc a avut şi momente de care să fim mândri, cu atât mai mult rapidiştii care în momentul de faţă agonizează.

2 comentarii:

Madogg spunea...

Inca o dovada ca noi chiar avem de ce sa ne mandrim, nu ca spurcatii si cacatii care se lauda cu "performantele" lor extraordinar de dubioase.

Nota: Orice aluzie la suporterii echipelor steaua si dinamo sunt pur intentionate.

MareleRapid spunea...

Cititi cronica acelor evenimente direct de la sursa:
http://marelerapid.blogspot.com/2009/03/gazeta-sporturilor-18-mai-1938-epilogul.html


Pleased to meet you, hope you guess my name...