Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, ianuarie 16, 2009

România ca o ţară a groazei iar Bulgaria ca un wc turcesc

Pe data de 1 ianuarie 2009 la sediul Consiliului Europei din Bruxelles a fost inaugurat un "mozaic" înfăţişând stereotipiile pe care le ocupa ţările membre ale Uniunii Europene în imagistica unui artist, de ce să nu o spunem, nu deosebit de cult sau informat.
Din nefericire pentru câteva dintre ţările "agresate" de acest subiectivism, artistul sau artiştii vinovaţi de aceste reprezentări sunt în graţiile mai marilor de la Consiliul Europei, pentru că refuz să cred că nu ar fi avut loc anterior nici o licitaţie de proiect şi că autorii pur şi simplu sunt cunoştinţe de-ale doamnei administrator de imobil.

Dar să revin. România e prezentată cum altfel decât ca un imens tunel al groazei, din fericire această reprezentare fiind realizată dintr-un unghi extern. Prin urmare tot trebuie să fim recunoscători artiştilor că nu au scos la iveală "grozăviile" din lăuntru. Dar vine rândul Bulgariei, unde realizez cât sunt de fericit că sunt român şi nu bulgar. Mai mult, mă simt şi răzbunat pentru toate bicicletata şi mercedesata si toate tata-urile emanate de câţiva cretinoizi din ţara care a făcut ca Planeta Maimuţelor să sune a cremă de ciocolată cu castraveciori pasaţi: Planetata Na Maimuniti. Bulgaria este o budă turcească. Na, Stoicicoave, pentru toate bâlbele matale în care aveai ceva de zis despre "mămălicichi"! Din nou, ca şi în cazul nostru bulgarii ar trebui să îi mulţumească artistului pentru viziunea sa în care budele comunică totuşi printr-un inteligent sistem de canalizare, altfel cu greu ar putea fi reprezentată decent imaginea acestei ţări după câteva mese cu sos tarator, castraveciori şi bere.

Una peste alta, România prezintă ceva avantaje clare în faţa Bulgariei, acestea fiind: sistemul minier bine dezvoltat, zăcăminte uşor de extras iar materiile fecale se integrează în acest fel mult mai firesc în natură. Să zică cineva că nu e aşa!

P.S.

Mulţumiri Oanei şi lui Cristi pentru pont!!!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...