Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, iunie 12, 2008

Deşteaptă-te etcaetera

Am auzit astăzi o sugestie referitoare la schimbarea imnului naţional al României, pe motiv că prezentul este prea lent, iar acesta este motivul pentru care ai noştri ar fi evoluat în meciul cu Franţa la viteza întâi. De ce să schimbăm imnul naţional, de ce să ne legăm la cap cu comisii, subcomisii, jurii care ne-ar aminti de faza naţională de calificare la Eurovision, când ar fi suficient să i se imprime acestuia ritm punk (pentru că reggae-ul ar fi puţin cam desuet)? În felul acesta am arde rapid etape, reuşind ceea ce Gainsbourg reuşea în 1979 cu al său Aux armes etcaetera, iniţial scandalizant, ulterior devenit favoritul francezilor...

Mai există şi varianta alegerii unui ritm deja consacrat, dinamic, drăgesc, iar cel mai potrivit pentru acest moment nu poate fi decât Ciuleandra. Deşi timorată la începutul partidei, naţionala României a măcinat squadra într-un ritm în crescendo, ameţitor. Să cântăm cu toţi în cor:

Doua fire, doua paie,

Ia Ciuleandra la bataie,

S-inc-odata mai baieti,

Hop s-asa s-asa.

S-inc-odata mai baietï,
Hop s-asa s-asa!

Un comentariu:

Petre Iancu spunea...

totusi ... au cantat si ei in sfarsit imnu' Romaniei, si lumea credea ca il canta din inima; acum jucatorii si FRF cer sa se schimbe.
Mda... eu cred ca ar trebui sa-si vada de fotbal mai bine ... si sa lase imnu'n pace


Pleased to meet you, hope you guess my name...