Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, iunie 24, 2008

Inima(ginabila) putere a presei scrise

Întrebare retorică: are mai mult impact asupra marelui public un articol de presă scrisă sau o emisiune televizată?

Încercări de răspuns: vezi cazul Spintecătoarea I, II şi câte vor mai fi. Păi mă uit la Dan Diaconescu şi după câteva bâlbe ale "făptaşei" actul acesteia îşi pierde din consistenţă, ca să nu mai vorbesc de faptul că descoperim cu toţii că vremea îşi spune cuvântul. Dacă s-ar fi limitat la presa scrisă Spintecătoarea I şi-ar fi păstrat din mister, exicitându-ne şi bântuindu-ne visele, aşa, să-mi fie iertat, nu fac eu pe mine de frică în faţa uneia cu celulită, îmbrăcată în pantaloni de trening cu 2 dungi.

A apărut între timp Spintecătoarea II, care alimentează zvonuri potrivit cărora facultatea de medicină din România ar fi un cuib de morbide, târfe şi spintecătoare. Deocamdată îşi păstrează misterul, zâmbind misterios lângă ţeasta în plină descompunere a defunctului, dar ce ne facem când se va afla adevărul, evident, fragmentat în mai multe episoade. Multe imagini, peisaje, interioare cu faianţă roşie, camere îngrijite de cămin. O tânără dornică de a ieşi în evidenţă postează pe net fotografii "mai speciale". Mare tragedie! Vom afla ulterior că este vorba despre o făptură cu moralitate îndoielnică, bună de pus la stâlpul infamiei, bălbăită, ştirbă şi reflexe neaşteptate zi 33! S-a dus naibii vraja, ce-a fost verde s-a uscat. Un paparazz morbid îi va focaliza pe ecran vergeturile de pe pulpe. N-a mai rămas nimic gotic, nimic hăituitor.

Dacă aş putea ajunge la ea, i-aş striga şuierător: Run, Forrest, run! Sau poate că aş pofti-o să petreacă noaptea cu mine, pentru a se fotografia cu cadavrele pe care le-am închis în dulap...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...