Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, iunie 04, 2008

Păcatele sexului la britanici

Scenes of a Sexual Nature, sau Sins of a Sexual Nature cum sunt convins că a intenţionat Ed Blum să facă trimitere la titlu, folosind tot exchivocul din lume este o producţie britanică 2006 ce a trecut neobservată. Caut motivele:
- nu e sexual, nici un sân dezgolit, nici o fesă, nici un penis,
- râzi savuros, în stil britanic fireşte, după care te usuci încet - memorabila scenă în care Jamie, provocat de Molly încearcă să îşi justifice voyeurismul pentru Sophie, arătându-se fascinat de cartea pe care aceasta o citeşte: L'etranger. Cartea lui Camus, citită de Jamie în tinereţe şi care i-a marcat devenirea este un "western franţuzesc", în care personajul principal este un şerif.
- se petrece în natură, în parcuri, şi se pare că doar filmele similare ale lui Mihalkov sunt apreciate pentru astfel de localizări,
- prezintă o discuţie absolut francă şi aproape heterosexual-conjugală între doi homosexuali, în cuplu de mai bine de un deceniu,
- strică romance-ul chiar când ţi-e lumea mai dragă, făcând o dezvăluire care multora le va sta în gât.

În concluzie, Scenes of a Sexual Nature este un film care merită văzut. Comparatist vorbind, filmul lui Ed Blum este reversul medaliei, opusul filmului lui Richard Curtis Love Actually.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...