Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, ianuarie 27, 2010

Când poţi să îţi alegi numele de familie...

Împreună cu Doamna Doamna am pornit zilele trecute o dezbatere profundă bazată pe titluri de nobleţe. Totul a pornit de la o aberaţie de exprimare, oficializată. Copilul acela al domnului Paul Phlippe şi al numitei Lia, care se numeşte oficial, în acte Al României Carol-Ferdinand, după cum puteţi vedea în fotografia alăturată publicată de Cancan. Acest copil intră la şcoală. Conform certificatului de naştere înţeleg că acesta are toate şansele să fie primul la catalog, urmând să fie chemat la tablă cu numele de AlRomâniei. Până la urmă să opinăm că am mai văzut nume începând cu Al: Al Pacino, Al Martino, Al Padrino, Al Djazira, Al Bastru. Ieşi la tablă Al României! sau Mami, mami, Al României mi-a mâncat mărul! sau Să vezi, fată, m-am pupat cu Al României!

Peste ani, Carol Ferdinand se însoară. Să zicem că o va face cu o femeie, pentru că dacă între timp i se va permite şi se va nimeri să fie un bărbat alesul nu vom avea de-a face cu nimic special. Dar dacă se însoară cu o femeie, să zicem Maria, cum se va numi în acte respectiva doamnă: Maria Al României. Sau Ileana. Ileana Al României. Se va apela astfel la un mic artificiu, trecându-i-se în acte A României. Din acel moment însă oricine va putea spune că de fapt aceasta nu este soţia lui Al României pentru că pe ea o cheamă A României. Ca şi cum cineva care se numeşte Senzual ar pretinde că se înrudeşte cu mine, numele meu fiind Sensual. Cu S, nu cu Z. Nu era mai simplu şi mult mai corect ca respectivul Carol Ferdinand să fie numit De România? Mă întreb şi eu ca prostul.

În altă ordine de idei ţin pe această cale să le răspund tuturor celor care au acuzat-o pe mama copilului, numita Lia, despre care se spune că ar fi fost şi cu Desmond Tutu că nu ar fi conceput acest copil pe cale naturală că dinpunctul meu de vedere numita Lia a făcut un lucru corect şi patriotic pe deasupra. A născut un copil care nu este al ei, este al nostru, al tuturor, Al României. Să-i fie într-un ceas bun.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...