Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, ianuarie 08, 2010

Lui Wotte de la Craiova îi plac băieții, tinerii...

Fotbalul nu se mai joacă de mult de dragul gazonului, al aerului curat, de dragul competiției. Se joacă pe bani. Pionierii, visătorii, idealiștii fotbalului au rămas doar amintire, iar în curând probabil că, citind despre ei, tinerii vor crede că au de-a face cu cărți de ficțiune. Antrenori, fotbaliști, cu toții au devenit mai mult sau mai puțin mercenari. În definitiv trăim în modernism. Lucrăm acolo unde suntem plătiți mai bine și nu neapărat unde ne place. Pornind de aici să reduc puțin la absurd situația:
- un muncitor necalificat la o școală de balet: nu îi plac fetițele, dar lucrează aici pentru că e plătit mai bine și nu e frig ca în port,
- un tehnician la o fermă de porci: nu îi plac porcii, e plătit mai bine ca la fabrica de clei,
- un portar la un cămin de băieți: nu îi plac băieții, lucrează aici pentru că e plătit mai bine ca în fabrică,
- un fochist la un cămin de bătrâni: nu îi plac moșii și babele, dar e plătit bine și de obicei mai mult trebuie să păzească cazanul.


Ei bine și acum iată ce aflăm astăzi dintr-o știre sportivă de la Antena1. Că noului antrenor al Craiovei, unui anume Wotte ”îi plac tinerii, pentru că a lucrat la naționala de tineret a Olandei”. Aoleu, nu mă înnebuni. A venit Wotte ăsta gratis la Craiova numai să aibă ocazia să lucreze cu tinerii, că deh, pasiunea e pasiune, e hobby, e altruism, e vocație.

I-aș întreba însă pe responsabilii de respectiva știre dacă jurnalistic vorbind nu ar fi fost mult mai corect să facă un mic retuș textului de pe imagine: ”îi plac băieții, pentru că a lucrat la naționala de tineret a Olandei”. Pentru că în definitiv, dacă media de vârstă la Craiova este în momentul de față de 23 de ani, se poate spune că avem mai mult sau mai puțin de-a face cu niște băieți. Să ne fie clar tuturor: Wotte nu este un pederast, iar ca olandez este prea puțin pasional, Wotte este doar un pasionat.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...