Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

sâmbătă, decembrie 18, 2010

Cu logica printre roboții de pe Facebook și pe urmă printre semenii noștri

Ieri a fost o zi a revelației, o zi ciudată în care, iată, americanii, da, ați auzit bine, americanii mi-au dat lecții de moralitate. Așadar ieri, cam după prânz sunt străfulgerat de un gând: de ce nu ar urca Vasile Sensual și pe facebook. Zis și făcut, mai cu seamă că citisem în câteva locuri că în mod normal înregistrarea unui astfel de cont nu mi-ar lua mai mult de 5-10 minute. Am făcut toate operațiunile ca la carte, am trecut corect adresa de mail, vasile.sensual@gmail.com, și am fost anunțat că mi s-a deschis contul. De-abia de-aici începe dezastrul. Sunt anunțat că nu pot porni acest profil până nu îl construiesc. Zis și făcut. Nume și prenume, întrebare ajutătoare și răspuns. Sunt refuzat mai întâi pe motiv că răspunsul la întrebarea ajutătoare este mai scurt de 6 caractere. Am un moment de confuzie totală. Înțeleg subliminal că se dorește să nu prea folosești întrebarea: care a fost numele primului vostru cățel? Cu mai mult de șase litere? Patrocle Iliescu... Cred că vă dați seama că de pildă, cosmonauții de pe Sputnik 2 ar fi trebuit să mintă la capitolul ăsta și să nu treacă numele cățelușei Laika, dacă ar fi vrut cont pe Facebook. Sau să îi scrie numele Laikka. Sau Laikaa. Sau Laaika. Prin urmare fac și eu la fel. Îmi rebotez primul câine, un minunat boxer, Bellla. Tot nu merge. Vorba englezită a Innei (gurista) ”omagaa, omagaa”. Acum sunt anunțat că numele meu nu poate fi acceptat de motoarele Facebook. Numele meu, ca în acte: Vasile Sensual. E inacceptabil. Oricum, mi se mai dă o șansă. E posibil să fie totuși o eroare de motor. Cu intervale mai lungi sau mai scurte tot încerc să îmi updatez profilul. NIMIC. Disperat, mă hotărăsc să îmi fac un nou cont. De aceasta dată nu am la dispoziție decât o singură variantă, cea cu Vasile Senzual. Zis și făcut. Și vreți să știți ceva? De data asta am fost acceptat. Senzual este permis, Sensual nu. Adevărul e că până la urmă o literă contează, oricât ați încerca să îmi explicați că nu e așa. E cazul substantivului păcat. Sigur dacă Facebook-ul ar fi fost implementat de niște români Căcat Vasile ar fi fost respins de la bun început ca nume de cont, Păcat Vasile trecând de cenzura roboților fără nici o emoție.

De fapt unde vroiam să ajung? La Simona Sensual. Ea de pildă nu are dreptul la cont pe facebook pe numele său oficial. Dacă modifică s-ul cu z-ul se acceptă. Și atunci stau eu și mă întreb, dacă tot preluăm de la americani toate clișeele posibile, de ce nu facem același lucru și în cazul Simonei Sensual. Să o interzicem pe motiv că face rău sănătății minții celor din jur. Știu, de Crăciun ar trebui să fiu de bun. Întrebarea pe care mi-o pun, firește, este: cât de bun?

Sper că ați mai reținut și că mă găsiți și pe Facebook. Al dumneavoastră, același Vasile Sensual, de data aceasta Vasile Senzual!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...