Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, decembrie 08, 2010

La fereastra unde-atârnă o lenjerie intimă mică...

Am un amic, un tip plinuţ, dolofan, rotofei, care de multă vreme "vrea să-şi facă o prietenă dar nu găseşte, ca să apeleze la el". O caută de multă vreme, nu o găseşte, mă rog, nu vreau sa intru în amănunte care ar comuta discuţia înspre patologic. Oricum, mai e un amănunt important pe care trebuie să vi-l comunic, omul ăsta mai crede şi în "semne", genul care dacă în plină vară vede pe jos o crenguţă ruptă opinează că vine toamna... Cu toate acestea, dincolo de sfera sentimentală omul ăsta este genial, cult şi un foarte, foarte bun profesionist. Director de filială a unei firme internaţionale.

Ei bine, să vedeţi ce i s-a întâmplat prin vară omului ăstuia, culminând cu un epilog de dată recentă. Biroul său avea geamurile orientate spre clădirea de birouri alăturată. Dată fiind absenţa curţii, cele două blocuri sunt atât de apropiate, încât cu puţine eforturi ai putea atinge geamul de vizavi. De pe la începutul verii, salariata din biroul de alături, la primele ore ale dimineţii a început să îşi pună pe pervaz, ostentativ sutienul şi chiloţii coloraţi. După câteva săptămâni, amicul meu a tras concluzia că fata asta îi transmite "semne". Prin urmare a început şi el să facă acelaşi lucru. S-a dezbrăcat gol puşcă şi şi-a întins chiloţii şi pantalonii, cămaşa, cravata şi maieul (da, omul poartă maieu) pe pervazul geamului.

Acum câteva luni nebunie mare în firmă, cineva trebuie dat afară. Pe listă, prima, o domnişoară, să îi spunem codat Vrăbiuţa, un fel de secretară, de fapt, mai important de atât este că stimata nu era pila nimănui. Ghinionul (pentru amicul meu!) face la un moment datVrăbiuţa să intre în birou, buluc, fără să bată la uşă. Surpriză. Şeful în cucu gol în mijlocul camerei. Evident, Vrăbiuţa nu a mai fost dată afară, amicul meu sperând din tot sufletul că prin acest gest al său a reuşit să îi cumpere tăcerea.

Între timp, amicul meu dezleagă misterul legat de chiloţii înfloraţi şi de sutienul cu floricele de vizazi. Fata venea în fiecare dimineaţa la birou de la piscină, şi îşi usca astfel costumul de baie compus din două piese. Dar "semnul" oricum îl primise. Era cazul să meargă şi el la piscină, să dea jos kilogramele în plus. Acum, după destule luni de bazin omul a slăbit, arată ok şi a şi renunţat să mai umble gol prin birou. În schimb zilele trecute i-a ajuns la urechi zvonul care circulă în firmă, cum că ar fi gay. Că ar fi gay şi că i-ar face "ochi" dulci tânărului de la geamul de vizavi. Uitasem să vă spun că între timp fata de vizavi şi-a schimbat biroul şi în locul ei s-a mutat un tânăr. Care nu merge dimineţile la bazin...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...