Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, iunie 09, 2011

Tu fă-mă mare! de la Akritura

Iată textul Akriturii, care a dezvoltat leapşa mea: eu sunt mic, tu fă-mă mare". Recunosc, iniţial aş fi vrut să fie "tu fă-mi-o mare" dar ar fi fost de-a dreptul facil. Citiţi ce a ieşit!






« Eu sunt mic, tu fă-mă mare! Şi blond ! Şi aş mai vrea să se vadă un capăt de tatuaj pe piept, că ai loc. Nu, bă, nu în formă dă dragon! Da, litera aia chinezească. Da’ discret, bă, finuţ ! Nu aia, bă ! Ailaltă, care înseamnă prosperitate, d’astea, bani, maşină, vile, femei …. Ei, daca n-ai, pula mea, e buna şi asta ! Bagă ce ai ! Dă-o-n mă-sa, nu contează ce înseamnă. Cine dracu crezi ca stă să citeşte ? Oricum, pare mai de intelectuali, aşa. Aaa, nu, nuuu, în niciun caz nu vreau ochelari. Hai, băi, adică după ce că-s mic, să mai fiu şi chior ? Adică, de fapt, stai, că dacă mă bagi în prim plan ies mai mare. Lasa, bă, ştim şi noi că n-are dioptrii, da’ ochelarii îs ochelari. Aaa, dacă-s de soare, -i bun. Vezi să fie dă firmă. Şi nu prea fumurii. Da, maro, sepia, coropişniţa, de care vrei tu. Da, bă! Aşa, perfect! Auzi, da’ vezi, bă, nu prea blond! Ce dreacu’?? Si fii atent că tre’ sa mai umblăm oleacă şi la cămaşă, ca e guci. Nu e, bă, niciun guci! Te-ai tâmpit ? Normal ca nu e ! Bagi tu acolo în scris la buzunar, să fie ! Finuţ, da să se vadă ! : Guci, băăăăăă, că e scurt şi se vede tot scrisu’. Aşa, bun! Perfect! Eşti merereaş, baiatu’ ! Hai, te pup, sună-mă cînd e gata ! »

Închise telefonul mulţumit, stergându-şi de pe frunte cu dosul palmei o picătură de sudoare. În 41 era cald. Mai mult din cauza aglomeraţiei, că toate babele şi toţi moşii merg la piaţă fix la ora la care se duce el la ştrand. Dar era mulţumit. E bine să lucrezi cu profesionişti, îţi oferă calitate garantat. În staţie au mai urcat două babe şi un înger de bunoacă. Tramvaiul porneşte iar. Păcat ca e aglomerat, altfel ... mda, oricum , tre’ să coboare la prima. Oare bunoaca unde coboară? Dar bine că a rezolvat cu poza.

« Auzi, bă, cînd termini, vezi şi de maşină. Lasă, bă, dintr-o parte nu se cunoaşte ce e. Bemve să fie. Da, bă, sigla, clar ! Fii atent, bă, că pe aia o pun la avatar ! Da, bă, te plătesc, ce pula mea ? Hai, te pup. Mă suni cînd termini, da ?». Îşi bagă la loc telefonul în buzunarul de la blugi şi coboară în staţie. Aştia au anunţat cod galben de ploi în toată ţara. Lasă, dacă e nevoie se duce şi la solar. Bine că a rezolvat cu pozele de feisbuc, ca să-şi faca apariţia ca lumea. Să nu zică nimeni că n-a făcut nimic în ultimii zece ani. Să crape dreacu toţi foştii lui colegi dă ciudă. Si pizdele. Ce, bă, te mai uiţi la efort sau la bani când e vorba de tovarăşi de liceu ? O reuniune de clasă se face, bă, cu nişte cheltuială, ce dreacu !

Traversează strada grăbit şi plin de gânduri.

Tramvaiul pleacă mai departe cu bunoaca înăuntru.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...