Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, iunie 09, 2011

Millieul, ah millieul - o clipă de intimitate

De mult încerc să debitez ceva inteligent despre intimitate. E o chestie intimitatea asta, chiar o forţă care pe mulţi dintre noi ne ajută să nu ne pierdem de noi înşine. Libertatea de a sta în chiloţi prin casă, de exemplu, ţine de intimitate: intim cu mine însumi. Bine, tot la capitolul ăsta mai sunt şi biluţele de muci şi flatulenţele, dar îmi propun ca de data asta să le ignor. Libertatea de a sta cu picioarele goale, când mergem la casa noastră de la ţară, libertate pe care ai mei nu o pricep, iar BebeBebe se jenează mereu de ceilalţi din preajma mea, că îmi expun astfel picioarele urâte. Vedeţi, aici a fost efectuată deja o mutaţie, trecând din intimitatea mea cu mine însumi la aceea cu ceilalţi, dar pun pariu că nu aţi simţit-o. Brusc, am ajuns să îmi expun picioarele. Am văzut destui oameni care au mers mai departe cu mutaţia ieşind în lume ba în lenjerie intimă, ba chiar la trupul gol. Pentru că la un moment dat nu îţi mai dai seama. Acum înţeleg de ce bunica îmi spunea când eram mic: nu te mai prosti că rămâi aşa. Intimitatea îşi arogă drepturile care i se cuvin.


Tot aşa cred că stă treaba şi cu fotografia alăturată. Acum câteva luni am descoperit chestia asta şi mi-am zis că, fie ce-o fi eu tot fac o poză la maşina asta, cu riscul ca proprietarul să mă bănuiască că îi filez maşina. De fapt chiar i-o filez, cum dracu să nu filezi o maşină care are la lunetă un "milieu". De când nu am mai stat în intimitatea unui milieu nici nu pot să vă spun. Proprietarul şi-a intimizat maşina, încercând să se simtă ca acasă. Sper însă că acesta a fost doar începutul şi că acum, dacă aş reîntâlni maşin în cauză, cu siguranţă pe milieu ar trona la loc de cinste profundul pescar chinez. Sau peştele de sticlă cu gură porno. Şi o chisea cu dulceaţă. Şi nişte foxterrieri în miniatură. Şi un dop ceramic închipuind un bărbat tirolez cu nasul mare, prin nasul căruia poţi turna băuturi. Fac şi fac şi mă întorc la nas. Până la urmă nu intră şi nasul la categoria "intimităţi"? Nenea Maicăl, când i-a căzut la repetiţii nasul pe braţul dansatoarei nu se poate spune că a devenit mai intim cu aceasta?


Îmi doresc un câine cu parkinson în vizorul maşinii. Nu mă lasă BebeBebe. Cred că îi e teamă că am deveni mult prea intimi în maşină. Incontrolabil de intimi. Cu fiul nostru, privindu-ne miraţi din spate...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...