Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, august 17, 2010

Oana Lis, azi femeie de showbiz mâine poate în showroom

"Oana Lis este una dintre femeile din showbiz-ul românesc care se mândreşte cu corpul său " se zice în Libertatea şi uite aşa am o nouă dilemă: de ce Oana Lis în showbiz-ul românesc şi dacă chiar acolo este locul ei încerc să înţeleg termenul de showbiz la români. Nu îmi amintesc nici de vreun album lansat de această respectabilă doamnă, nici de vreun film în care a jucat, nici de vreo carte scrisă sau vreun ciclu de emisiuni moderate de aceasta. În cazul ăsta îmi permit să mă întreb ce înţelege românul din showbiz.

Primul răspuns care îmi vine în cap este că: face show. De la administratorul de bloc la pensionarii sensibili şi animalele lor năzdrăvane (sau chiar ale noastre) toţi suntem în showbiz. Diferenţa o face unu cu o cameră video sau cu un aparat foto, de aici încolo toţi devenim profesionişti - vezi fiica lui Lis (poate că e mai bine pentru sănătatea naţiunii să trăim cu toţii cu convingerea că Oana Lis este fiica!!!). Fără obiective suntem cu toţii doar amatori, nedescoperiţi. În cazul acesta se poate spune că Oana Lis este colegă de breaslă cu Mihaela Rădulescu, cu Răzvan şi cu Dani , aceştia fiind şi ei lucrători în showbizul românesc. Diacronic vorbind, Oana Lis, dacă cei din presă i-ar fi descoperit mai devreme această vocaţie ar fi putut fi colegă şi cu Iosif Sava, Tudor Vornicu sau Aristide Buhoiu, dacă aceşti formatori ai showbizului românesc nu s-ar fi grăbit să întindă bocancii. Sau chiar cu Toma Caragiu.

Nu vi se pare că până la urmă, asocierea Oanei Lis cu celelalte nume implicate în această "branşă" face bine mentalului românesc colectiv? Mie da. Măcar acum vom înţelege cu toţii mai uşor care ar trebui să fie diferenţa între showbiz şi freakshow. Poate că e vorba doar de o confuzie din cauza particulei show din ambele cuvinte. Să oprim genocidul, până nu e prea târziu. Îi vine unuia vreo idee mortală şi o expune pe Oana Lis într-un showroom, mai ales că, în ceea ce o priveşte air-bagurile fac parte din dotarea elementară. Aş zice că se libvrează şi cu spoilere, dar deocamdată acesta este doar un zvon...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...