Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, mai 03, 2011

Conştinţa, conştiinţa,cunoştinţa şi o vomă de primăvara - evident, Iurie Darie

Click din 27 aprilie 2011 informa aici următoarele cu privire la inegalabilul Iurie Darie: "Actorul şi-a pierdut conştinţa pe stradă şi a fost transportat de SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti." Autoarele acestui articol erau Alexandra Barangă şi Oana Neacşu.

Portalul RSS Monster comunica şi el, în aceeaşi dată, aici următoarele cu privire la inegalabilul Iurie Darie: "Actorul şi-a pierdut conştiinţa pe stradă şi a fost transportat de SMURD la spital." Autorul semnalului de presă, anonim.


Sunt aici două lucruri pe care aş dori să le semnalez. Primul este că mi s-a confirmat încă o dată că pruncul cu două moaşe rămâne cu buricul netăiat. Cele două autoare de la Click nici împreună nu ştiu să scrie corect româneşte, încurcând cunoştinţa cu conştiinţa, pe care însă, probabil din dorinţa de a face economie de caractere o scriu "conştinţa". Adevărul este că un i în plus chiar nu ajută la nimic. Nici măcar nu poţi spune că îţi ţine de sete. Al doilea, că anonimatul, uneori reflectă şi bun simţ sau cel puţin o gramatică asumată a limbii române. E drept, nu e o regulă în sensul ăsta, dar în cazul portalului RSS Monster se confirmă. Cel care a preluat articolul de la Click (pentru că linkul care te trimite din această pagină este la Click!!!) a scris cel puţin româneşte, conştiinţă cu doi de i.


Cel de-al treilea lucru pe care aş vrea să vi-l aduc în atenţie este că Iurie Darie şi-a pierdut mult mai de mult conştiinţa, şi din această perspectivă ambele articole sunt depăşite moral. Ceea ce şi-a pierdut octogenarul actor pe 27 aprilie este cunoştinţa, şi nu conştiinţa. Oricum, nici acest lucru nu poate fi rostit cu certitudine, din moment ce Anca Pandrea, femeia de lângă octogenar declară: ”E conştient, eram la bancă şi deodată a vomitat. Acum e la spital.


Sau, şi de această dată îmi voi cere scuze celor mai sensibili, nu e nici una, nici alta valabilă. Iurie Darie nu şi-a pierdut nici conştiinţa, nici cunoştinţa, ci doar nişte vomă...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...