Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, mai 19, 2011

De ce sunt convins că va veni sfârşitul lumii? - Argumentaţie cu seriale TV

Deci da, cred că vine Sfârşitul lumii, nu însă neapărat pe 21 mai 2011, cum anunţă panourile publicitare deja ajunse şi în România. Acum să vă spun de unde mi-am dat seama. Domne, sunt disperat că sistează americanu la seriale pe bandă rulantă. Au renunţat la "Lie to Me", care chiar îmi plăcea şi de curând şi la "V", "The Event" şi "Criminal Minds - Suspect Behavior". Asta după ce cu vreun an-doi în urmă opriseră câteva seriale la care mă uitam cu mare plăcere: "Jericho", sau "The Gates". Prima explicaţie ar fi că de pomană le vede europeanul, ele trebuie mai întâi să se vândă peste ocean, şi dacă acolo în acel interval orar nu deschide nimeni televizorul, e clar că filmul nu e bun. Dincolo însă de această glazură de motiv, este foarte posibil să se ascundă altceva.


Încet încet publicul trebuie dezobişnuit de televizor, să rămână vigilent şi cu simţurile treze, în caz de catastrofă, cu urechiuşili ciulite ca pârşii. Dacă ne uităm la prostii riscăm să dea cataclismul peste noi şi noi nici să nu ne dăm seama, vorba lui Morrissey: "A world war was announced days ago, but they didn't know - the lazy sunbathers". Riscăm să împlinim profeţiile lui Yoko Ono, cu familia încremenită pe bancă, turnată toată în lavă şi cenuşă şi cu terierul la picioare. Mai grav este că murim nedemni, uitându-ne la "Lie to Me", de exemplu. Ţara arde şi baba se uită la micţiuni. Vroiam să zic la ficţiuni. De ce nu s-a renunţat încă la altele? Spun încă, pentru că nu se ştie ce se va mai întâmpla în viitorul apropiat. Mai avem încă: "House". Educativ. Ştii cam ce să faci, medical, în instanţa catastrofei. Sau dimpotrivă, nu faci nimic, şi te apuci să pui pariuri cu prietenii pe găini. "Rescue Me". Încă favoritul meu, cu funcţie apotropaică şi ignifugă - un film cu pompieri. Foarte important la ceasul rău. "Criminal Minds" şi "Bones" s-ar putea să urmeze pe lista de sistări, pentru că nu au nimic de-a face cu supravieţuirea. În schimb "Shameless", noul meu guilty pleasure o mai aibă multe episoade de rulat. Este foarte util şi educativ să ştii să îţi păstrezi echilibrul în haosul general. Să bei mult, pentru că supravieţuitorii vor bea cu siguranţă enorm şi totuşi să nu dai colţul.


Aflu că totuşi vor apărea alte seriale. "Spartacus" continuă. Este foarte important să ştii să lupţi pentru drepturile tale. Util. Poate şi "24". Iarăşi, cred că nu se opune nimeni unei prostii de film în care alergi 24 de ore ca să dormi liniştit o noapte şi iar să alergi cu limba de-un cot următoarele 24 de ore. Dimensiunea luptei pentru existenţă va prevala. Era să zic filme gen "Lost", dar mi-am muşcat limba, pentru că în cele din urmă în Lost, până la urmă, cine a rezistat să îl vadă până la capăt ar fi aflat că toţi sunt morţi. Probabil că se va ajunge la un "Survivor" global. "Survivor de Ontario", "Survivor de Cabo Verde", "Survivor de Pakistan" şi "Survivor de Ţăndărei". Şi s-ar putea să aibă ceva satisfacţii şi cei mai nostalgici dintre noi. Poate reîncepe "Fort Boyard" tot aşa, la o dimensiune universală. Speriate de gradul ridicat de pregătire din rândul populaţiei catastrofele naturale vor renunţa să mai atace. Atunci va veni rândul celor nenaturale. Ofensiva colagenului şi a silicoanelor!


P.S.

Şi dacă se introduce până la urmă PTAP-ul în şcoli, promit că mă voi urca pe acoperişul Intercontinentalului unde voi face un planking mortal. Pentru că nu mi-aş putea ierta niciodată că aş fi putut profeţi aşa ceva şi totuşi nu am făcut-o...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...