Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

luni, octombrie 11, 2010

Robbie Williams şi Gary Barlow despre primele necazuri ale vieţii în matriarhat

"Robbie Williams şi Gary Barlow, foşti colegi în formaţia Take That, au filmat împreună un super videoclip pentru piesa "Shame".

Cei doi s-au reunit pe micile ecrane după o pauză de 15 ani, dar au reuşit să obţină un rezultat de excepţie: "doi bărbaţi bine discută probleme de dragoste, stârnind simpatie din partea telespectatorilor. "

Sintagma "doi bărbaţi discută probleme de dragoste" întâlnită de curând în Libertatea mi-a dat de gândit şi am ajuns la următorul raţionament: doi bărbaţi pot discuta probleme de dragoste fără să fie gay doar în filmele lui Woody Allen. De fapt cred ca mai există şi varianta threesome-ului, când aşa şi pe dincolo, doi bărbaţi brusc împreună în imediata intimitate a femeii se trezesc făcându-şi confesiuni. Altfel, împreună, doi bărbaţi, şi bine pe deasupra, nu au nici o treabă cu relatarea problemelor în dragoste, asta e treaba femeilor. Vorba unui cunoscut machist de felul său: "eu nu vorbesc despre dragoste, eu fac dragoste." Profund nu? În cazul acesta, evident, doi bărbaţi bine ca Barlow şi Williams care şi-ar plânge de milă este firesc să stârnească simpatia telespectatorilor. Dacă ne luăm după relatarea din Libertatea ajungem la concluzii profunde, filozofice, ontologice şi chiar comportamentale, legate de secolul în care trăim, în care bărbaţii au devenit exploataţi şi trataţi ca o marfă de femeile rapace care îi înconjoară. S-a dus de izbelişte patriarhatul şi matriarhatul amazoanelor îi îndeamnă pe bărbaţi la singurătate şi la plâns pe umărul aproapelui.

Realitatea este însă alta. Cei doi bărbaţi din clip îşi discută cel mult propria poveste de dragoste, deşi şi aici am dubii serioase în ceea ce priveşte discutatul. Finalul clipului spune tot: "dacă tot vorbim de dragoste, suntem în apropierea unei ape, ne arde canicula, de ce să nu ne facem puţin comozi". Mai mult comozi de fapt, pentru că cei doi îşi vor scoate de pe ei, precum ceapa, trei rânduri de haine. După care, ajunşi la marginea stâncii cei doi realizează că o simplă baie nu le-ar rezolva întru totul problema. Prin urmare renunţă şi se întorc în luminiş. Rămân însă în continuare dezbrăcaţi, pentru că, până la urmă, bustul gol se dovedeşte a fi fost o idee buna.

Încă un deget în sus pentru cârpacii de la Libertatea. De data aceasta, încă o dată ridic degetul mijlociu.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...