Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, iulie 16, 2009

Un român verde a descoperit că gramatica uneori dă dovadă de lipsă de respect

Uitaţi cat respect au astia pt noi. uitati-va-n titlu si observati ca Bucuresti e scris cu litera mica, scrie pe site-ul GSP un tânăr bănuiesc, care îşi spune GreenAndrei. Probabil că numele i se trage de la "românismul verde" pentru că altfel este foarte posibil să fie fiul pădurarului din boschet, confundat în bancul de toţi ştiut cu omuleţul verde. Era după cum v-aţi prins cu siguranţă vorba despre un articol de pe site-ul oficial al echipei Ujpest F.C. în care se spunea că în cele ce urmează puteţi urmări fotografii din cursul deplasării la Bucureşti.

Nu comentez nici prejudecăţile, nici educaţia primită de acest tânăr şi nici măcar paranoia sub apăsarea căreia trăieşte. Mi-e clar că întreaga sa existenţă este marcată de faptul că ungurii sunt implicaţi peste tot, făcându-i viaţa grea şi amară. Ulterior, probabil când conjunctural va socializa cu mai mulţi unguri va realiza, uşor dezamăgit că de fapt nu ungurii erau de vină, nu evreii, nici măcar ţiganii ci masonii. Şi uite aşa tânărul cu pricina se va putea lăuda că a evoluat. Mă rog, ceea ce mă doare cel mai tare este că un astfel de tupeu este dublat de zero cultură. Nu universală, cât să întrebe că poate "bucureştiul" din text nu mai e substantiv (poate că o fi devenit "bucureşten"), şi prin urmare pierde majuscula, ci de gramatică a limbii române. Când adjectivezi o ţară, în limba română majuscula se face mică, mică, ca mânuţa de furnică. românesc, unguresc, englezesc şamd. Aşadar titlul de pe siteul Ujpest se traduce: Reportaj în imagini despre călătoria şi antrenamentul bucureşten. Unde e lipsa de respect?

Uneori mi-e foarte teamă de noua generaţie de la noi.

Un comentariu:

Aquiu spunea...

Mămică, termină cu aburelile astea! Că noi ştim că masonii e toţi evrei, că de-aia se scrie iodeomasoneriie! Şi, de asemenea, ştim din surse de încredere că nenorociţii ăia de unguri care vrea să fugă cu Ardealu-n cârcă în ahripelagu ăla...Svalbard, e toţi masoni...
Deci e clar că ungurii e toţi nişte ovrei! (auzi-mar babele lu Vona Gabor care m-or agăţat la piaţă ca să mă vâre la ei în partid!) Muahahaha! :))))))))))


Pleased to meet you, hope you guess my name...