Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, aprilie 20, 2010

Bun venit în Frumuşica, unde albastră-i pielicica

Iată Primăria Frumuşica (Pretty Woman), o zonă plină de farmec şi legendă... Aşa se prezintă respectivii edili. Bla-bla, lipsit de consistenţă, aceasta este prima ta reacţie, după care urmează surprizele de îndată ce accesezi fotografiile postate. Începi să îţi pui întrebări cu privire la numitorul comun: albastrul. Iată câteva dintre posibilele răspunsuri:

1. Intenţia webmasterilor, subliminală, de a concura pe măsură cu primăria din Voroneţ. Albastrul nostru este mai tare, ba mai mult, este pretutindeni. Datorită acestei îndrăzneli a albastrului de Frumuşica, totul capătă un aspect de sfârşit sau de început de lume, în funcţie şi de starea fiecăruia. Până acum trebuia să ai ochi albaştri ca să poţi vedea lucrurile cu tente de azur. Ei bine, la Frumuşica s-a făcut dreptate: nu trebuie să ai ochiul albastru ca să vezi albastru la tot pasul.

2. Locuitorii din Frumuşica duc mai departe legenda acestor locuri, enunţată de altfel doar la nivel de snoavă chiar pe pagina de început a site-ului: Denumirea comunei îsi are originea de la numele unei frumoase si harnice hangite, FRUMUSICA, la al carei han au poposit de-a lungul timpului, domnitorii Moldovei. A devenit clar, pe aici sigur a trecut şi Steven Thegreat. Ei bine, odraslele Frumuşichii cu diverţi domnitori au moştenit una dintre principalele trăsături ale acestora, albastrul, prin urmare, tot ce nu are pielea albastră la Frumuşica, nu numai că nu e de sânge domnesc, dar în mod cert nu prea are ce căuta pe acolo. Vizitând Frumuşica veâi avea ocazia să vă întâlniţi cu unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale tuturor timpurilor, care, dacă s-ar fi aflat cu un an înainte ar fi redus simţitor din succesul de casă al Avatarului. În imagine puteţi urmări doi oameni ai legii, doi aşa zişi "frumuşici", care, şi-au adaptat până şi uniforma la lumina şi jocurile de albastru de la Frumuşica, potenţând benzile reflectorizante mai ales pe pieptul urmaşelor hangiţei Frumuşica.

3. Din nefericire, unele probleme au rămas mai departe nerezolvate la Frumuşica şi una dintre acestea, după cum se poate observa şi în imaginea cu oamenii legii este încălzirea. Cu siguranţă albastrul nu ţine şi de cald, de aceea, prin toate încăperile din aceasta localitate cu nume de poveste vă veţi întâlni cu tradiţionalul calorifer electric. În aceeaşi cheie, uşor pesimistă oamenii se îmbolnăvesc şi în Frumuşica, ca şi în orice altă comună din România, de unde reiese stringenţa prezenţei caloriferului electric în orice încăpere. Există însă farmacii, cu oamenii cu tenul la fel de albastru, gata să te servească.
4. Nu în ultimul rând, după ce veţi citi prezentarea pe-ndelete veţi înţelege că este loc de mai bine în Frumuşica. Situaţia este destul de albastră. Este şi asta una dintre posibilele explicaţii ale prezenţei nestingherite a albastrului de Frumuşica pe tot cuprinsul acestor plaiuri de legendă...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...