Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, februarie 16, 2010

Ştiaţi că în Teleorman există comuna Pţni? Lidia Bobes ne luminează...

Iată că Libertatea continuă seria umanitară "salvaţi-i pe cei care în mod normal nu ar fi putut avea niciodată vreo şansă să profeseze ca jurnalişti", de această dată acordându-i atenţie Lidiei Bobes, păstrând grafia din ziarul cu pricina. E mult spus că "Era să mor când am văzut copilul aproape strangulat" ar fi un articol, fiind mai degrabă o stenogramă a conversaţiei cu poliţistul Pârşoagă, un om obişnuit pe care doamna Bobes face eforturi să îl transforme în erou pentru că a binevoit să încălzească puţină apă şi să îi dea la mână doctoriţei de la Petrom instrumente. De fapt pentru că i-a dat doctoriţei forcepsul solicitat şi nu o şurubelniţă cu cap de 13.

În orice caz, îmi doresc din tot sufletul ca Lidia Bobes să îţi facă un control medical, pentru a fi evaluat stadiul dislexiei sale, iar dacă verdictul medicului este unul crud, poate nu ar fi tocmai rău ca de acum încolo articolele pe care le semnează să treacă şi prin filtrul unui non-dislexic. Nu de alta, dar ne putem trezi că ridicăm probleme altor colegi de breaslă, jurnalişti, care animaţi de stenograma domniţei Bobes să-şi dorească să scrie despre poliţistul Pârşoagă. Şi cum să o facă daca în Teleorman caută pe hartă şi nici urmă de comuna Pţni. Eu cred că e totuşi Poeni, dar aştept confirmarea Lidiei Bobeş.

Zăpada care a căzut în toată ţara a făcut ca unii oameni obişnuiţi să devină adevăraţi eroi. E şi cazul poliţistului Dorin Pârşoagă (25 de ani), ajutorul de post din comuna Pţni, Teleorman, care, după ce ambulanţa a rămas blocată în zăpadă, a ajutat o gravidă să aducă pe lume un băieţel. Despre toate acestea, omul legii ne-a declarat: “A fost o experienţă de neuitat. Dacă mi se va cere, o să şi botez copilul”.

La fel stă treaba şi cu Bolintinul Vale, transcris în articolul din Libertatea Bolentin Vale.
“După o sâmbătă seară în care toate parcă mi se întâmplau numai mie, adică maşini înzăpezite sau oameni blocaţi, pe la ora 19.00, am aflat că o femeie gravidă a intrat în durerile naşterii, iar medicul de familie e blocat în Bolentin Vale”.

Asta îmi aminteşte fără să vreau de o balerină (de fapt una bucată dansatoare la bar) care asistase la moartea lui Nicolae Labiş. În urma relatării acesteia rezulta clar că acesta se numea Labeş. Remarc cu încântare că am evoluat. Dansatoarea comitea etimologii populare, familiare universului său, jurnalista Bobes le evită. Nu Bolintin, de la boli, ci simplu Bolentin. Similitudinea cu substantivul boletin să fie de vină?

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...