Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, februarie 04, 2010

Din nou despre ruşinea de a fi român(că)

Citesc aici că România ar avea din nou motive de mândrie, pentru că, iată o nouă vedetă din România explodează în străinătate. Este vorba despre "românca Cherie, noua pornostar a Italiei". Ceea ce este special la această individă este că, deşi născută în Ghencea şi cunoscută în România ca Georgeta din Ghencea, tânăra Cherie Mănescu de numai 19 ani se recomandă în Italia ca fiind bulgăroaică. Astfel România mai pierde un nume mare, cu care s-ar fi putut mândri, Cherie devenind astfel motivul orgoliului naţional al lui Stoicicov, Yulian Alenderov (infractor bulgar de renume), Momchil Petrov (autor pomac din Kurdzhali), Vasil Naidenov şi fraţii Arghirov. Parcă îl văd pe Hristo Stoicicov depind una de genul: pe când voi o aveaţi pe Plugaru noi o avem pe Cherie. Păi e de-a noastră măi nene, e de-a noastră, e româncă din Ghencea, na că ţi-am tras-o! Voi propune prin referendum umilirea în public a "bulgăroaicei" Cherie care va trebui să spună în limba bulgară: Noapte bună, copii şi Planeta maimuţelor. Sigur, acum 2 decenii nu ar fi fost nici o problemă pentru un locuitor al Bucureştiului, chiar şi din Ghencea să se dea drept bulgar, dar acum aceste două întrebări pot constitui un test definitoriu pentru un impostor român care se dă bulgar.

Dar de ce ne-a făcut Cherie una ca asta? Îi e oare ruşine că e româncă? Sau o fi dinamovistă şi îi e teama că dacă se află că e din Ghencea nu o mai sponsorizează Turcu şi Borcea.

P.S.

Până şi domnul din imagine, care se dă un fel de francez, Ken Venturi, mi se pare suspect de mioritic, dacă ţin cont de asemănarea cu Busuioc al nostru. Costel Busuioc. Sau doar pur şi simplu o fi trecut Venturi prin România în anii 60? La socoteală iese...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...