Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

luni, februarie 02, 2009

Dan Manoliu strică din nou "imaginea României " la Eurovision 2009



Tina şi Vank - "Pleacă"

Încă o dată ne batem joc de prezenţa României în lume, ceea ce mă face să cred că la nivel de conducere TVR nu dă doi bani pe diplomaţia culturală şi pe imaginea României în lume, care mie personal mi se par stringenţe de ordin strategic. Este vorba despre eterna problemă a prezenţei României la Eurovision, fireşte.

Preselecţia de sâmbătă iar m-a făcut să îmi fie ruşine de aşa zisele valori naţionale şi de clica ce le promovează, fără să conştientizeze o clipă că dincolo de şpăgile primite de această dată cântecul cu pricina ne va reprezenta cu insucces în faţa Europei. Nu pricep nici acum care este rostul ca după votului publicului dacă în cele din urmă alegerea juriului decide. Până la urmă este vorba despre o piesă care va avea succes pentru că lumea se va trezi dimineaţă cu ea impregnată pe creier şi va încerca în tot cursul zilei să se debaraseze de ea şi nu despre o piesă pe care teoreticieni ai compoziţiei o consideră reuşită sau pe care compozitori demodaţi o urăsc din suflet punând toată vina pe spinarea egalităţii de şanse. De la preselecţie mă trezesc fredonând "Pleacă", piesa lui Cornel Ilie şi a celor de la Vank, în interpretarea Tinei, pe care o consider nu numai cea mai potrivită să reprezinte România la Eurovision dar chiar una dintre piesele care ar fi putut câştiga concursul. Are ritm, are ruperi de ritm, este cantabilă şi deosebit de uşor de reţinut, şi nu în ultimul rând Tina are o voce obraznică, ceea ce s-a dovedit o garanţie a victoriei. În altă ordine de idei, mult peste piesa Elenei Gheorghe mai erau piesele Alexei "One Last Night" sau Zero cu "Sunny Days", pentru Eurovision 2009 aş fi mers însă pe mâna Tinei...

Dan Manoliu şi ai lui au ales însă Elena Gheorghe, Elena Paparizou a României, asta după ce este evident că nimeni din lume nu va mai vota încă o dată o clonă a fostei câştigătoare. Este ca şi cum am prezenta un medalion Stan şi Bran cu imitatorii acestora. România va exporta la această ediţie a Eurovision carne şi nimic mai mult, asta apropo de ultimul episod de săptămâna trecută din "The Beast", serialul cu Swayze, în care este vorba despre o reţea românească de carne vie din America, subiect la care voi reveni în curând. Prin urmare, ascultaţi piesa Tinei, ca să înţelegeţi cât am fost de aproape de un succes şi citiţi mai jos versurile deosebit de inteligente ale piesei câştigătoare "The Balkan Girls". Întrebare: ce legătură are România cu "fetele din Balcani"?

Fetelor balcanice le place sa petreaca

Ca nimanui, ca nimanui

Este timpul pentru mine sa ma relaxez

O sa-mi incep week-endul

Cu un tonic cu lamaie

Prietenele mele ma iau la plimbare

Gata sa petrec si aratand asa de bine

R:

Ma intreb daca, dincolo de asta

Poate exista ceva mai bun de atat

Pentru ca ma simt asa de bine in noaptea asta

Nu vreau sa parasesc aceasta lumina

Fetelor balcanice le place sa petreaca

Ca nimanui, ca nimanui

Din intuneric

Vom straluci toata noaptea

Soldurile mele sunt pregatite sa radieze

Acest disc este asa de tare

Si am atat de mult de aratat

Am sa gasesc un baiat pentru un sarut

Cine stie, poate ca el va fi printul meu

R

Daca nu ai aflat

Ce este dragostea

Daca esti singur, iubitule

Deschide-ti mintea

Esti unic

Trebuie sa-ti traiesti viata

R

2 comentarii:

Anonim spunea...

vai! dupa asa versuri nici nu vreau sa ascult piesa. ignorance is bliss :)

Vasile Sensual spunea...

Tu nu ai inteles nimic, vezi, de aia astia ca noi se revolta aiurea, pentru ca noi nu pricepem nimic si ne dam rotunzi. Si mai e ceva, noi suntem niste pesimisti, niste emochizi, citim si sustinem texte depresive in loc sa ne bucuram ca mai sunt fete pe lumea asta care beau un tonic si populeaza cluburile. Noi, astia, suntem pe cale sa cream un genocid si totodata sa trimitem in somaj proprietarii si lucratorii din cluburi, prin refuzul nostru de a face vanzare in cluburi. Fetele din Balcani ce mai scot lumea din delasare... Versuri simple, sincere, despre viata.


Pleased to meet you, hope you guess my name...