Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

luni, februarie 02, 2009

Americănismele zilei de ieri: Bossul şi Bestia

Ieri zi de curăţenie generală, nu că ne-am fi dorit, dar dacă ne mai jucăm mult cu focul ne trezim în plină iarnă cu biroul pe balcon, aşa că zis şi făcut. Începutul a fost ceva mai greu, pe urmă Australian Open cu Federer, susţinut de Bebe, plângând, moment care m-a emoţionat şi pe mine, susţinător al lui Nadal, un tip din topor (citez pe Bebele) care se scarpină în fund şi în cele din urmă am trecut la ciopârţirea bradului în vederea evacuării. Pentru cei care nu ştiu, bradul de crăciun a fost evacuat de-abia ieri, urmare a faptului că s-a încăpăţânat să se usuce mai devreme.

Începe sarabanda de americănisme. Vedem episodul 3 din "The Beast", episod repudiat din start de Bebe datorită problematicii: cei doi poliţişti undercover se vor război cu o grupare românească din SUA ce se ocupă cu traficul de carne vie. Şeful românilor, Roman Petrescu, un tip care vorbea oribil româneşte şi-o ia în cele din urmă de la Swayze, care vorbea cu mult mai bine. Anatema pe consilierii de limbă română din film pentru neveridicitatea replicilor în limba română sau pentru proasta alegere a unor nume proprii. Copilul uneia dintre victime se numeşte Alin, am dedus noi, în pronunţie auzindu-se [ELIEN] iar una dintre gorilele lui Roman se cheamă, româneşte din tată-n fiu SLAVA. Da, ca ceasul, ce mai... La un moment ei şi înjură, evident, din cărţi, deloc stradal. În limba română se aude "te fut în gâtzi" iar în engleză este subtitrat "screw up your family". Mă rog, una peste alta am văzut serialul cu emoţiile celui care nu ştia dacă să se bucure că se mai promovează puţin România sau să se întristeze că iar suntem prezentaţi prin intermediul interlopilor.

Târziu în noapte, din întâmplare, deşi ştiam de eveniment, SuperBowl în direct, o chestie monstruoasă la americani, pe Sport1, pentru cine îl prindea. La pauză super concert The Boss (Bruce Springsteen) evident alături de E-Street Band. Monstruos. Grobian. De mult nu îl mai văzusesem pe "şefu" înr-o asemenea desfăşurare de trupe. Lângă el pe scenă Patti Scialfa (soţia), Little Steven, suflători vreo 10, instrumentişti încă vreo 6 şi un cor de gospel de vreo 30 de oameni. Cinci piese, nu mai mult, dar ce piese. "Born to Run" şi "Glory Days" printre cele recunoscute, una de pe ultimul album şi tot aşa... Citeam astăzi că nimeni nu îi poate impune ce piese să cânte, pentru că deh, şefu tot şef rămâne şi de asemenea că poate dacă nu şi-ar fi lansat noul album de curând Springsteen precis ar fi refuzat invitaţia la SuperBowl ca pe cele din anii trecuţi. Ei, una peste alta am adormit fericiţi. Poate vine şi prin partea asta de Europa anul ăsta, cine ştie. Sweet dreams are made of this!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...