Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, februarie 01, 2012

Gabriela Grigoriev jurnalistă de investigaţii ale covrigilor şi primul său articol în limba română

Gabriela Grigoriev este ziarista de Click care ne explică aici cum a descoperit ea gaura din covrig. Altfel spus, "jurnalista" ne expune un caz de fiţe, cu cuvintele ei, simple, "cazul Andreei Antonescu", fostă Andrea. Iată ce frumos spune, româneşte Grigoriev: "Hăinuţele de firmă, căruciorul accesorizat, marca „Juicy Couture" al cărei preţ ajunge la 400 de euro..."




Al cărei preţ? Întreb şi eu ca să mă aflu în treabă. Probabil că al firmei, aşadar avem de-a face cu o firmă de 400 euro. Dacă se referă la hăinuţe, atunci corect ar fi fost "al căror preţ" iar dacă face acordul cu căruciorul, atunci corect ar fi fost "al cărui preţ" dar în nici un caz al cărei preţ. Poate că totuşi Gabriela Grigoriev e bulgăroaică şi atunci are toate scuzele din lume, ba mai mult ar trebui să îi mulţumim că ne face onoarea să ne fi învăţat limba.




Mai absurd însă este că dincolo de necunoştinţele de limbă română jurnalista Grigoriev este paralelă cu realitatea şi încearcă să scoată fiţele de acolo de unde nu sunt. Să încerci să creezi o psihoză din faptul că bogată sau nu Andreea Antonescu îi cumpără copilului căruţ de 400 euro este un mod ce poate avea succes la marţieni. Noi am cumpărat un căruţ de aproape 1000 euro şi nu din snobism, nu pentru că ne-am fi dorit ca vecinii să întoarcă capul după noi şi să zică "ia uite-i pe chiaburii ăştia". Ca toate investiţiile, un copil este o investiţie. Prin urmare atunci când eşti în măsură să cumperi ceva iei în calcul toate variantele şi evident, nu te zgârceşti la preţ pentru că de regula fiecare produs ţine cam cât face. Un cărucior de 100 euro sigur se va defecta în scurt timp, va fi greu, mămicile atunci când trebuie să se descurce singure se vor opinti pentru a-l trece peste borduri şi tot aşa. Prin urmare, căruţul de 400 euro pe care l-a luat Andreea Antonescu este cu siguranţă unul chinezesc, contrafăcut, care chiar dacă ar avea diamante pe el cu siguranţă acestea nu ar fi svarovsky.




Mă întreb ce a vrut să spună la rubrica EXCLUSIV Gabriela Grigoriev cu vestea bombă a achiziţionării unui cărucior prost. Poate tocmai asta, doar că îi lipseşte din titlu cuvântul "doar". Andreea Antonescu îşi plimbă fetiţa în cărucior de 400 €!

Un comentariu:

Jools spunea...

Dragă domnule Vasile, articolul de faţă efectiv m-a uns la suflet! Această wannabe-jurnalistă-de-tabloide, mi-a fost colegă în liceu şi nu ştiu dacă am văzut-o de 5 ori la orele de română. Ce rost avea, dacă tot mă-sa o coafa zilnic pe profa de română? Şi totuşi, exista o materie extraşcolară la care jurnalista noastră era campioană: bârfa! Şi-aici nu mă refer la bârfa aceea nevinovată între colegele de liceu. Nu! Avea un dar fantastic de a fabula, inventa şi exagera cu orice subiect intra în contact. Probabil, dacă am fi avut şi ore de etică în liceu, prietena noastră ar fi rămas fără nicio îndoială co-ri-gen-tă! La urma urmei, se pliază bine pe jurnalismul tabloidian, de ce să aruncăm cu bolovani în ea? Mai bine exersăm cu nişte pietricele.. Aşa că, n-are rost să irosiţi un alt spaţiu virtual în cinstea Gabrielei. E suficient că un oraş întreg se mândreşte cu faptul că acestă domnişoară agramată a ajuns să scrie articole în Click!


Pleased to meet you, hope you guess my name...