Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, februarie 11, 2011

Câți dintre noi adorm cu capatosul deschis?



Voi chiar credeți prostia aia cu liderul de piață în ceea ce privește emisiunea de la miezul nopții a lui Capatos? Sincer, prima tendință este să crezi, pentru că până la urmă, românul nu e prost și nu e incult. Nu, să nu mă înțelegeți greșit, nu mă refer la gusturile românilor pentru distrușii invitați de Capatos ci la cultura lor cinematografică, suficient de bogată încât deîndată ce zapează pe ProTV, văd juma de minut de film și concluzionează: fumat de mult și mi-e somn. Poate că filmul de la ProTV o fi bun pentru Capatos, chiar nu e exclus să intre în emisie cu regretul că a pierdut Terminator 2 de la postul concurent, dar după mine Capatos nu reprezintă tocmai modelul cinefilului român. Prin urmare este foarte posibil ca, românul cinedependent, după o zi plină, chiar cu câteva ”vizionări” la activ, la ora când începe ”Un show păcătos” să îl aleagă pe acesta din urmă. Dar o fac pentru că, asemenea lui Superman care se ferește de kriptonită ca dracu de aghiasmă, tot așa se feresc și ei de somn.

Oamenii ăștia la miezul nopții sunt rupți de somn, așa că se pregătesc de nani, și pentru a nu avea nici un regret a două zi, dau pe emisiunea lui Capatos. Ca și mine, mulți dintre aceștia în următoarele 10 minute sforăie de zor. Televizorul însă se va închide mult după ce emisiunea lui Capatos a luat sfârșit, în unele cazuri chiar spre ziuă, într-un scurt moment de trezire. Problema este că acel contoar al televiziunilor adună. Și îi dă puncte lui Capatos. Calculul hârtiei spune că ne uităm la porcăria lui, când de fapt noi visăm de mult. Greșeala noastră. Acum, ce putem face să restabilim corectitudinea în tot acest recensământ? Fie să adormim cu alt post, fie, dacă suntem deja dependenți de vocea lui Capatos și a măscăriciului de lângă el (Mircea N. Stoian) să îi înregistrăm o dată emisiunea și să o punem de pe DVD în fiecare seară.

Să adormim cu Minimax, să demonstrăm lumii întregi că românii sunt un popor de oameni puri, copilăroși și ludici! Că ni se rupe de petardele lor și de protectorii broaștelor și de toate pițigăiatele care se apucă de muzică și de toate emisiunile de scandal care propagă astfel de curiozități!

În orice caz, până la urmă cel mai bine și mai bine ar fi dacă s-ar interveni din afară. Adică o forță superioară, nu neapărat celestă, să ne verifice tuturor atenția. Nu e nevoie decât de câteva secunde în care transmisiunea în sine să fie bruiată de un dobitoc care ne urlă în față. Cunoașteți cu toții glumele acelea proaste din mail, care vă solicitau ”să vedeți următorul filmuleț cu boxele date la maxim”? La fel și aici. Pe urmă, la 15 minute după acest text, contoarele să se apuce să numere. Pun pariu că dintr-o dată ”Un show păcătos” va fi urmărit doar de familiile și apropiații protagoniștilor. Ăsta zic eu că ar fi un sondaj corect, cu atât mai mult cu cât ne-ar ajuta pe mulți dintre noi să facem puțină economie la curent...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...