Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, martie 10, 2010

A rămâne din sport doar cu "glumele de vestiar"

Sunt de părere că Jiji Pecali ar trebui să intre în cartea recordurilor. Nu fac acum referire la performanţele sale de patron la Steaua pentru că ar însemna că devin cinic şi că îmi pierd sportivitatea, lucru de care sunt foarte mândru. Rămân pe viitor rapidist însă acest lucru nu mă va opri să admir performanţele sau "gesturile speciale" ale anumitor cluburi din ţară. Din păcate de această dată nu poate fi vorba despre vreo performanţă specială a lui Jiji, ci mai degrabă despre "un accident". Jiji Pecali trebuie să intre în Guiness book pentru că până la el nu s-a mai văzut om pe care sportul să îl strice - chiar dacă dimineaţă un nene behăia la TV că sportul în exces duce la ipotenţă... Din toate regulile seculare, scrise şi nescrise ale sportului singurul lucru care s-a prins de Jiji sunt "glumele de vestiar", încât aproape că ajung să cred că patronajul său este supremul sacrificiu pe care îl putea face cineva doar-doar ar ajunge în vestiar, printre sportivi.

Deja nu mai e vorba nici de umor şi nici de bună dispoziţie când vine vorba de bârfele şi "glumele de vestiar" cu care Jiji ne populează anostele zile ale săptămânii. E mai mult de atât, e patologie, este infantilitate clinică, este paradoxul supravieţuirii şi prosperităţii amoralităţii în societatea contemporană. Este în primul rând o imensă doză de nemilă care sfidează umanitatea din fiecare bârfă lătrată de acesta, de la "dezvăluirea" priapismului lui Misică până la incertitudinea legată de sexul lui Neme. În orice caz, parcă şi dincolo de sănătate, din jumătatea de teren a bolii, Misică are stilul lui prin care ştie să închidă gurile. De ce am eu impresia că la gradul românului de teribilism nu puţini sunt aceia care, "ipotenţi" fiind ar da orice să suporte durerile prin care trece Misică la erecţie? În cazul lui Neme, "remarca" tip Jiji pare plagiată de la puştii din spatele blocului, prin urmare, zero originalitate.

Aşadar, Jiji Pecali, repet, merită Oscarul pentru că s-a implicat în sport deşi nu înţelege nimic din acesta şi mai grav este că nu pricepe nici măcar condiţia de bază a acestor "discipline". Respectul. habar nu are cu ce se consumă acest sentiment uman. Să te confunzi cu sportivii doar pentru a intra în contact cu micile lor secrete de vestiar... Dezolant...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...