Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

duminică, iulie 24, 2011

Oricum te mănâncă porcii - din tabloide...

Astăzi m-a apucat încă o dată scârba cu privire la formatorii noștri de opinie, de la Click mai precis. Atât de tare m-au supărat că pentru o clipă mi-am dorit să fie reinstaurată cenzura, în cazul acesta al bunului simț, care să ducă la interzicerea unor astfel de foi care proliferează criterii bolnave și nesănătoase pentru cei tineri. Avem bulină pe filme, pe muzici deochiate, în schimb tabloide mizere continuă să iasă pe piață și să devină un soi de barometru al ”vedetei” contemporane. Și să nu-mi spuneți că am îmbătrânit și că mă revolt acum ca un moș senil, pentru că nu aveți dreptate. Pentru că pun pariu că nu vă doriți să aflați ulterior de la copiii voștri că singurii valabili sunt băieții retardați, cu porecle cretine de genul ”poponeț” sau ”sanchi” dar care învârt bănuțu lui tati sau fetițe gângave siliconate pretutindeni, mai puțin la unicul neuron care continuă ca, minuscul, să moară de singurătate, nebăgat de nimeni și de nimic în seamă. Pentru că acesta este modelul promovat în Click.


Tot așa, confom Click, dacă nu ești frumos conform standardelor intitulate ”de România” ești nu mai bun de pus la zidul infamiei. Acești formatori de opinie au publicat ieri un ”articol” (mult spus) despre ”Cele mai urâte ipostaze ale lui Amy Winehouse”. În schimb numai fotografii minunate cu ”fata cu părul de foc”. Billie Holiday, departe de un model de frumusețe, care a împărtășit un destin cam la fel de tragic ca al lui Winnehouse a rămas în conștiința publicului prin cele câteva fotografii în care strălucește, justificându-și astfel renumele de Lady Day. Holiday, ca și Winnehouse au fost iubite pentru muzica lor și nu pentru frumusețea lor. Dar noi le confundăm, pentru că altfel, chipurile, nu mai e show business. Inna noastră de pildă e ”sexy și frumoasă”. Mi-a fost suficientă reclama la Pepsi (cea cu ”că nici nu ai nevoie de noroc”) ca să înțeleg cât este de sexy și de bine proporționată diafana Inna. A cărei voce este cu mult mai bună decât cea a regretatei Winnehouse? Să fim serioși, nici vorbă. Românul nostru cu cultură de click, pentru că va trebui să ne învățăm cu acest loc comun - cultura de click - le urăște în egală măsură pe Amy Winehouse și pe Lady Gaga. Pentru că i-a șocat prin ceea ce aleg să fie, nu prin ceea ce sunt alese să fie. Adică niște cocote ieftine, care ard la foc mic și trăiesc o viață, fără sens. Ele ard repede. Mai precis una a ars. Dar cum a ars... Fără comentarii... Am citit pe site-uri care anunțau moartea lui Winehouse injurii și urări de a-i călca pe urme și Lady Gaga. Să se ducă naibii toate femeile talentate și să ne rămână Inna, care nu se distinge cu nimic.


Îmi place Amy Winehouse, cum mi-au plăcut toți cei din ”topul 27”. Cu toate acestea trebuie să fiu puțin cinic: Amy Winehouse este acum într-o companie selectă. În dreapta lui Cornel Fugaru. Poate așa s-o îndupleca românul de la click lăsând-o să se odihnească în pace!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...