Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

duminică, iulie 31, 2011

Adevăruri nescrise despre românismul și umanitatea lui Leo Messi

Presa din România, ca de obicei a dezinformat agresiv ostilitățile duse de FRF cu Federația Argentiniană de Fotbal, fără să scoată în evidență imensul respectiv pe care în realitate orice argentinian îl nutrește pentru FRF și pentru România în general. Nu s-a spus deloc că pentru argentinieni meciul cu România era cel puțin la fel de important ca o finală de Campionat Mondial, la care, prin absurd naționala Argentinei ar fi pus în cumpănă prezența.




De asemenea nimeni nu a scris că Messi și-a dorit și își mai dorește încă să viziteze în sfârșit România, țara care l-a dat lumii pe Mihai Eminescu, poetul preferat al marelui fotbalist. Nimeni nu știe la noi că în fiecare seară, înainte de culcare Messi citește câte un poem eminescian, cam cum în tinerețe Mutu citea Dostoievski. Sau că în tinerețe, când viitorul de mare fotbalist al lui Messi aproape că nu exista, ”puma” se încuraja citind ”Silogismele amărăciunii” de Cioran. De asemenea încă o necunoscută pentru publicul român sunt gusturile muzicale ale lui Messi. Marina Voica, Cătălin Crișan și Gabriel Dorobanțu. Ca și compozitor, Cornel Fugaru a reprezentat întotdeauna pentru Messi un model, e drept, alături de Elton John. Acum că Fugaru nu mai este printre noi, Messi își dorește cu atât mai mult să îi pună o floare la mormânt și nu este lăsat!




Aflu că ”Nașu” Sandu vrea să dea în judecată Federația Argentiniană de Fotbal? Dar de ce? De ce această țigănie? Tot Messi vine ca o izbăvire, ca o soluție viabilă a acestui conflict. Iarăși nu se scrie nimic în presa românească că, în urma anulării amicalului cu România, Messi s-a arătat revoltat și nemulțumit iar în cele din urmă a venit cu o soluție. Pentru a aplana conflictul, ”puma” își pune capul pe tavă. Este dispus să joace 4 ani, cu posibilitate de prelungire la Steaua București, în acest fel încercând să ofere o reparație morală. De asemenea mai spune Messi, acesta este dispus ca în cazul în care patronul Stelei se va arăta nemulțumit de prestația Stelei să se transfere singur la echipa a doua a Stelei, fără să ceară salariu.




Așadar, îndemn pe toți cititorii presei românești la mai multă luciditate. Să citească prin rânduri. Pentru că ”bufnițele nu sunt ce par a fi” (Twin Pix dixit).

Pleased to meet you, hope you guess my name...