Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, ianuarie 12, 2011

Sărmăluţe sensuale cu Nesquik (în foi de varză)


Ingrediente:
1 kg carne tocată de porc (sau porc şi vită încălţată, porumbel, pui de baltă, scoici -cantităţi egale )
111 grame orez
3 frunze de dafin sau fărimituri de dafin care ar reconstitui 3 frunze
2 cepe uscate în casă (mărime medie)
două linguri de untură de porc sau de orice untură ţinută într-un borcan pentru untură de porc
bulion/pastă de tomate 101 grame sau ketschup cu pulpă de roşie
o cutie de Nesquik
foi de varză acră sau dacă varza nu s-a acrit bine pe brazdă anul acesta încercaţi cu varza ţinută în saramură. Incercaţi la anul!
piper
sare(o lingura)

Preparare:
Se alege carne mai grasă de porc (pulpă, costiţă, ceafă) - dacă porcul e slab îngrăşaţi-l şi tăiaţi-l la anul şi mai bine cumpăraţi sarmale gata făcute de la Mega. Se trece o dată prin maşina de tocat şi dacă maşina e proastă mai daţi-o o dată. Dacă şi de data asta sunteţi nemulţumiţi împrumutaţi o maşină de la vecini. Dacă aţi stricat-o eu propun să îi daţi la schimb ingredientele pentru sarmale, pentru că e clar, aveţi o zi proastă şi nu cred că merită să continuaţi. Altă variantă este să se toace atât carne de porc cat şi carne de vita încălţată, porumbel, pui de baltă sau scoici în cantităţi egale. Carnea tocată se amestecă cu orezul curăţat şi spălat în câteva ape (poate că nu e tocmai rău să puneţi din start 211 grame de orez, fiindcă pot să vă spun din experienţă că la clătit, din sită mereu cad boabe, măcar aşa vă asiguraţi că rămân în final cele 111 grame), ceapa tăiată cubuleţe foarte mici, o parte din Nesquik, eventual ce v-a rămas de la piftia de ieri, piperul, sarea, frunzele de dafin tăiate marunt (acum puteţi strica puzzle-ul) şi 100 ml de apă.

Foile de varză se taie selectându-se bucăţile în care carnea poate să fie împachetată cu uşurinţă. Mai întâi însă ar fi bine să vă comandaţi o brăţară de ceas cu numele vostru inscripţionat invers, Iată de ce! În mâna stângă, peste brăţara de la ceas se pune foaia de varză, aproape de încheietura mâinii se aşează puţină carne şi se rulează foaia de varză cu mâna dreaptă. Mâna stângă se strânge căuş pentru a nu lăsa să se desfacă sulul de varză, iar cu degetele de la mâna dreaptă se presează marginile foii de varză spre interior şi astfel se formează sarmaua care poate ieşi cu numele dumneavoastră încrustat, în relief.

Sarmalele se fierb în recipiente mari tapetate cu foi de varză. Dacă doriţi să economisiţi timp cumpăraţi recipiente deja tapetate cu foi de varză, din comerţ! Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (care să acopere sarmalele), pasta de tomate, o soluţie de Nesquik cu lapte şi două linguri de untură. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lăsate să fiarbă la foc mic timp de 2 ore. Dacă aveţi plită vitroceramică ţineţi cont că după o oră aceasta, din motive de siguranţă se opreşte. Aşa că mai aprindeţi-o încă o dată şi mai lăsaţi-le încă o oră.


Se servesc calde, cu mămăliguţă şi cu ţuică de Maramu în cantităţi bine controlate. Dacă exageraţi înseamnă că aţi făcut de pomană sarmalele.

Timp Preparare: 3 h la care se adaugă restul timpului în care înjuraţi sau plecaţi prin vecini după maşina de tocat sau alte ingrediente.

Poftă bună!

Dacă supravieţuiţi daţi şi la alţii!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...