Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

joi, august 06, 2009

Orgasmul la bloc (studiu comparatist de caz)

Voi continua seria de comparatistică la nivelul oraşelor printr-o nouă anecdotă care m-a făcut să îmi amintesc cu nostalgie dulcile momente de convieţuire în bloc, alături de tradiţionala vecină care vede tot, aude tot şi mai înainte de a căpăta anumite confirmări cheamă poliţia sau pompierii. Sunt convins că nu sunt singurul care se poate lăuda cu o astfel de alarmă umană, prin urmare nu vă voi da prea multe amănunte, să spunem doar că acest prototip uman află tot, aude tot și este întodeauna prezentă și vigilentă. Dacă aude pași în casă, când ea știe că în mod normal nu ar trebui să fie nimeni, ia o coadă de mătură și se înființează la ușă, pregătită să îl ia pe borfaș prin surprindere.

În Ungaria, în Budapesta, lucrurile stau puțin mai altfel. Dacă te trezești la ușă cu vecina înarmată sau cu poliția, prima ta reacție este aceea de a te enerva, de a te simți jignit și de a o suspecta pe aceasta de rele intenții. Nu mai trebuie să spun că pe stradă alta este reacția celor de lângă tine, în apartament însă orice altă intervenție dinafară este considerată o violare a intimității.

Și acum anecdota în sine. Avem o vecină tânără, hai să îi spunem codat: Măcelărita. O să vă dați seama imediat de ce i-am spus așa. Destul de des, și de altfel vital pentru sănătatea nației Măcelărita face sex, sau, pentru mai precis, i se face sex. Și acum senzaționalul. În momentele de vârf Măcelărita pur și simplu urlă mai ceva ca o vită la tăiere, de ai zice că partenerul a început să o tranșeze, încet, impasibil și meticulos. De regulă are grijă ca înaintea acestor operațiuni să deschidă geamul cât mai larg, și cum curtea interioară rezonează mai bine ca un horn, cred că vă imaginați ce se aude de aici. Și acum vine exercițiul de imaginație. Care ar fi reacția vecinei de la ochiul și timpanul față în față cu un astfel de caz? Poliție, pompieri și vecini cu inima mare pregătiți să spargă ușa pentru a o salva pe domniță de psihopatul ucigaș. Acum dacă coroborez și cu o altă relatare pe care am aflat-o astăzi de la Ema, înclin să cred că partenerul domniței din poveste și-a creat astfel un alibi infailibil. Dat fiind că la finele orgasmului nu se mai aude nimic, acesta va putea oricând să își ducă la bun sfârșit acțiunea odioasă, spălând ulterior putina și pierzându-și urma fără vreo teamă că ar putea fi prins. Câteva luni mai târziu, mirosul îi va face pe vecini să cheme sanepidul, care va realiza că situația îi depășește.

Cel puțin eroina româncă din povestirea Emei, spre finalul momentelor de vârf se auzea clar îngăimând ceva de bine la adresa fenomenalei scule a partenerului. Măcar aflau la timp și vecinii că nu e cazul să intervină în forță, rămânându-le cel mult să se revolte unii dintre ei, din pură invidie, nu din alte cauze.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...