Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, aprilie 08, 2009

Corina Hoţu măreşte fiece săptămâna din an

Originalul» este vechi de 2.200 de ani
Celebrul Stonehenge se află în câmpia Salisbury, din sudul Angliei, şi este format din patru cercuri concentrice construit din 30 de blocuri de piatră. Diametrul ajunge la 33 de metri. După ce, ani la rând, au emis diferite ipoteze, cercetătorii au ajuns la concluzia că ansamblul a fost ridicat începând cu anii 2.200 înainte de Hristos. Rolul acestui monument este încă învăluit de mister. Una dintre variante este că aceia care au construit Stonehenge aveau cunoştinţe în astronomie, iar pietrele erau folosite într-o ceremonie anuală în timpul solstiţiului de vară."

Cine e domne Gizăs ăsta, că de o vreme încoace trăiesc acut cu senzaţia că nu e vorba decât de o figură de stil? În orice caz, ziarista Corina Hoţu de la Libertatea pregăteşte săptămâna mare cu o licenţă proprie şi personală. Prin intermediul acesteia, respectabila jurnalistă, sau nu, încearcă să ne sugereze că prin existenţa noastră pământeană facem ce facem şi suntem zilnic contemporani cu Gizăs. Aşa cum vreo 2 decenii am reuşit prin acţiunile noastre să ne menţinem constant într-o directă contemporaneitate cu Ceauşescu.

Prin urmare, mai întâi ni se spune că Stonehenge-ul este vechi de 2200 de ani, ceea ce la prima vedere pare logic. Ei bine, acum însă vine momentul când suntem îndemnaţi să ne întoarcem a rebours şi să ne amintim că, cu un pic de bunăvoinţă trăim într-o buclă temporală în care Săptămâna Mare se repetă isteric. Vorbesc de Săptămâna Mare aia cu moartea şi învierea, nu de cele şapte zile în care în România se desfăşoară două meciuri importante de fotbal şi nici de săptămâna în care au loc duelurile candidaţilor şi în final, ca un corolar, scrutinul electoral. Zice mai departe Corina Hoţu că de fapt "ansamblul a fost ridicat începând cu anii 2.200 înainte de Hristos." Prin urmare, acum ne aflăm în momentul în care Hristos se află în imediata noastră vecinătate. Cu puţină atenţie şi cu un ochi format, putem să îl identificăm la mall, în trafic sau într-un talk-show. Dar nu o facem. Poate e bine să devenim vigilenţi. Să mergem la noi cu un ciocan şi eventual cu un cui, ceva gen finalul de la Niki şi Flo, şi să ne altoim apropiaţii. Dacă rănile se cicatrizează, e clar că e Gizăs. Simplu ca bunăziua. Noroc cu Corina Hoţu.

Long live the stupid!

P.S.

Gizăs încă nu s-a născut, according to Corina Hoţu. Mai sunt câteva luni. Maria e doar puţin gravidă. Puţin gravidă. Vorbim deocamdată despre un Făt

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...