Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

miercuri, aprilie 08, 2009

Claudiu Radu de la VIP, un băiat cu mintea-n plic... şi plicul e deja la unguri!!!

"Teatru National "Radu Stanca" merge la unguri "
"Chiar daca relatia dintre Romania si Ungaria nu este tocmai roza in ultima perioada, Teatrul National “Radu Stanca” va participa la “Festivalul de Primavara” de la Budapesta cu doua reprezentatii. Piesa “Lulu”, in regia lui Silviu Purcarete, se va juca pe 31 martie si 1 aprilie, incepand cu ora 19. Festivalul desfasurat in capitala Ungariei va cuprinde spectacole de teatru, opera, opereta, dans, concerte de camera, jazz si expozitii. "
de Claudiu Radu

Revista VIP.net, prin intermediul unui băjat pe numele său din acte, sper, Claudiu Radu, emite raţionamente senine şi cretine, fără a ne livra şi modul de folosire: A se citi cu mâna la cap! Culmea e că, aşa înţelegător cum sunt eu, de îi vine lui Bebe să dea uneori cu mine de pământ, aş găsi chiar unele explicaţii pentru limbajul primitiv al acestui articol: omul nu are multe clase. Pentru el maghiarii sunt unguri, germanii sunt nemţi, evreii sunt jidani, englezii sunt engleji şi tot aşa. Probabil că şi basarabenii sunt ruşi, nu am nici o îndoială. Aşadar la câtă şcoală are băjatu jurnalist să le zici maghiarilor unguri într-un articol de ţinută este şi asta o performanţă. Articol de ţinută pentru că prezintă un turneu cu două spectacole al Teatrului de Stat "Radu Stanca" din Sibiu la Budapesta şi nu o petrecere cu manele şi cu banconote unsuroase întemniţate în nişa dintre sânii unor grăsane dansatoare.

Partea absurdă acum însă intervine, când le jeune Claudiu Radu o bagă pe aia cu "relatia dintre Romania si Ungaria nu este tocmai roza in ultima perioada". Auzi monşer, mânca-ţi-aş materioara ta cenuşie, ce nu e roz, iubire, în relaţia dintre România şi Ungaria? Uită-te bobocule de trandafir la imaginea din stânga, cu unguri, cum ai auzit matale pe uliţă şi zi-mi şi mie ceva căcăniu în relaţia asta. Uită-te la băieţii ăştia urlându-şi durerea cu ochii câtă ură au în priviri pentru români. Sau uită-te la români, câtă ură simt ei acum pentru unguri, mai ales după incidentul cu Marian Cozma. Taică-meu de pildă, om care dincolo de Rapid nu poate ţine cu nici o altă echipă, pentru că aşa e la noi din tată-n fiu, mai nou nu pierde nici un meci al lui Veszprém, iar asta tocmai pentru că relaţia dintre România şi Ungaria este căcănie. Şi mai e ceva. Ce legătură are cultura cu politica? Sau poate matale eşti dintre aceia care pe vremea lui Ceauşescu nu te uitai la filme ruseşti pentru că ruşii făcuseră rău ţărişoarei noastre? Tu de fapt, prietene vrei să ne spui ceva retoric şi nu ţi-a ieşit, nu? Că s-au dus Ofelia Popii şi ai ei la unguri de parcă ar fi plecat pe ultimul drum, nu? Subtil dar nu ţi-a ieşit. Încearcă la anul!

În concluzie, eu unul l-aş da afară pe Claudiu Radu şi l-aş trimite la unguri. Poate că rozul acestuia îşi va recăpăta culoarea!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...