Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, aprilie 07, 2009

Feminismu-i boală grea, uite pupăza colea...

Probabil că v-ați întrebat îndelung care este rostul acestei fotografii, postată aici fără nici un comentariu... Ei bine, ca să vedeți coincidență nu glumă, dimineață Sora Lunii îmi trimite chestia asta fără să aibă habar că eu tocmai trăisem o experiență al naibii de feministă, una dintre acelea care te face să te întrebi dacă nu cumva mamuții au supraviețuit și s-au retras în catacombele României, grație evacuării susținute a aurolacilor și boschetarilor. Fiindcă sper că realizați că prin canale loc de două specii nu putea fi: ori boschetarii, ori mamuții. Au câștigat aceștia din urmă. Extincția lor nu a fost decât una dintre cele mai evidente manipulări de presă. Mamuții s-au conservat. Uneori, dacă ai ochiul format pentru inedit, de e suficient să te uiți la o poză cu Marinela Nițu și ești singurul care îi vezi un fir de mustață deasupra buzei superioare, împăiată cu botox atunci noapte poți auzi răgetul claustrofobic al mamuților. Pentru că ei nu au murit. Niciodată.

Dimineață primesc o scrisoare de la o distinsă doamnă, una dintre acelea al cărei nume l-am auzit atât de mult încât s-ar putea spune că notorietatea acesteia a fost asigurată de frecvența numelui pe buzele tuturor. Altfel probabil că locul său ar fi fost în subsolurile ființei umane. În scrisoare doamna cu pricina mă trăgea ofuscată de urechi că într-un dialog cu un alt confrate, organizat de o autoritate în materie, confratele era trecut primul pe program și nu respectiva. Exemplu: Alexandru Arșinel în dialog cu Stela Popescu. WRONG! Așa ceva nu are voie să se întâmple! Deși dialog înseamnă după umila mea părere un de la egal la egal, corect feministic vorbind este Stela Popescu intra în dialog cu Alexandru Arșinel. Să ne fie clar, o dată pentru totdeauna, dacă Stela Popescu nu vrea, moare logica și odată cu ea și sintagmele. Adio cu noțiunea de dialog. Alexandru Arșinel este condamnat să urle la lună câteva reprize, după care se poate spune că și-a asigurat o frumusețe de cămașă, chiar dacă nu de la Marks and Spencer, e drept, cu mânecile puțin mai lungi. Așadar nu e de glumit cu locul femeilor într-o enumerare.

Mi-e milă de feminism. A ajuns rău dacă mișcarea a ajuns să fie compromisă de o astfel de cucoană, jignită că nu a fost ea trecută prima în prezentarea unui dialog. Vi se pare corect ca o femeie să fie trecută prima într-o enumerare chiar dacă nu e neapărat cea mai celebră, doar pe criteriul că e o doamnă? Mie nu. Nu mi se pare normală sintagma Magda Ciumac în duet cu Nicolae Guță, ci clar Nicolae Guță featuring Magda Ciumac, dar Angela Similea și Savoy, de-a pururi și în vecii vecilor amin chiar în această ordine!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...