Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, martie 24, 2009

Subconştientul lui Piţurcă dă declaraţie de presă

"Vă rog să nu mai facem tam-tam în jurul lui Max Nicu, se pune o presiune prea mare pe el. Poate nici nu era bine să îl convoc acum..." Asta declara recent antrenorul naţionalei României la fotbal, Victor Piţurcă, păcătosul cu gură de aur. Nu vă grăbiţi să îl judecaţi pe antrenorul barbugiu, deoarece nu e vina lui că presa a ajuns şi în ţărişoara noastră urgisită, iar prezenţa acesteia îi obligă pe anumiţi indivizi să deschidă gura. E vina presei, nu a lui Piţurcă că spune vrute şi nevrute, singura sa problemă fiind una de coordonare a creierului.

Cele de mai sus aparţin în egală măsură subconştientului lui Piţurcă dar şi unei afecţiuni, care ar trebui ţinută în frâu de medicaţie. "Poate nici nu era bine să îl convoc acum..." atât poate spune antrenorul naţionalei României despre probabil unul dintre cei mai de viitor tineri mijlocaşi (Max Nicu este om de bază la Hertha Berlin, echipa de pe primul loc din Bundes Liga), care ne onorează cu prezenţa sa în Naţionala României. E absurd ce rezultă din declaraţia celui mai mare barbugiu dintre antrenorii români de fotbal dar este adevărat: scaunul lui Piţurcă este în flăcări şi nu e drept să sufere Nicu pentru că întâmplător a venit la Naţionala României sub un antrenor nepriceput.

Simt însă că România va câştiga sâmbătă iar laurii i se vor cuveni lui Piţurcă şi nicidecum unui concurs de împrejurări care au făcut în sfârşit să vedem cum trebuie "interesul naţional". Dacă aş dori ca Naţionala noastră să piardă? Fără să fiu bănuit de lipsa de patriotism, răspunsul meu este DA. Pentru că Piţurcă nu are nici un merit şi nici un efect pozitiv la echipa. Fiindcă Piţurcă nu este un liant. Fiindcă fotbalul românesc trebuie să evolueze, iar Piţurcă nu prezintă nici o garanţie în acest sens.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...