Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

luni, martie 02, 2009

ab4 se întorc în ţară după un gig de senzaţie la Budapesta

Genial, tocmai când credeam că nu mai am încotro şi nu mai mi-a rămas decât să trăiesc cu regretul că trupele româneşti bune mor şi în locul lor trebuie să mă mulţumesc cu cele mai amatoare şi mai lipsite de substanţă dintre ele, cu muzică suficient de facilă pentru a fi populare, ei bine, tocmai atunci ab4 m-a mai liniştit puţin. ab4 rezistă şi nu oricum, ci în mare forţă. S-a spus zilele trecute că ”ab4 revine”, ceea ce este totalmente fals, cei patru nefiind plecaţi nici măcar până la colţ după ţigări, semn că mai uşor s-au lăsat de fumat decât de ţinuta şi profunzimea sunetului cu care ne-au obişnuit încă de la început. Noul EP, ”Burst Into Life” este aşadar semnalul că ceva ni se pregăteşte, un soi de buzdugan al căpcăunului în uşă, pentru a vesti iminenta sa sosire.

Pe 1 martie 2009, ab4 a ieşit din România şi a cântat pe Vaporul A38, probabil cea mai importantă locaţie din Budapesta în care te duci atunci când urlă demonul din tine după muzică de calitate. Concertul a durat o oră şi jumătate (aproape dumping pentru sclifosiţii tocmiţi cu ora) piesele alese fiind în limba engleză, până spre final când au strecurat şi două piese în limba română: ”Despre o tipă” şi ”Gepilă”. Nu au lipsit ”Cold”, piesele de pe ”Broken Trust”, toate patru de pe EP şi câteva dintre cele ce ar putea intra pe noul album, al treilea LP. Despre ăstea din urmă nu pot spune decât atât: scoateţi mai repede albumul că mi-au picat cu tronc şi mă simt ca după un vis spectaculos pe care, nescriindu-l la trezire, încerc cu disperare să mi-l amintesc!

Doru, Enrico, Antonio şi Dorian au surprins plăcut câteva minute, probabil vreme de 2 piese, după care totul a devenit transă. S-a dansat, s-au distorsionat posturi, s-a cântat şi s-a bisat la greu. Probabil că dacă concertul acesta nu ar fi început la 22.30, după trupele maghiare Pauly Pilot şi Gonzo şi dacă evenimentul nu ar fi fost constrâns de ora limită 24.00 ab4 ar fi continuat să cânte, căci a fost evident că altceva nu le poate condiţiona prestaţia.


Gonzo de asemenea mi s-a părut fantastică atât mie cât şi celor de la ab4, dar acest lucru nu pot spune că a avut o prea mare relevanţă, piaţa muzicală din Ungaria fiind mult mai demnă, comparativ cu a noastră. După concert i-am lăsat pe ab4 şi Gonzo la o bere, în perspectiva că, poate, înaintea lansării celui de-al treilea LP ab4 ar putea cânta la Bucureşti încă o dată alături de Gonzo.

De 1 martie, ce coincidenţă, Institutul Cultural Român din Budapesta a explodat de primăvară, şi cum altfel decât apelând la serviciile maeştrilor de ceremonie responsabili de ”Burst Into Life”. Astăzi cei patru de la ab4 au revenit fizic în România.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...