Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

sâmbătă, aprilie 09, 2011

Vă e milă? V-am luat banii!

Ieri, uitându-mă la Românii au talent (da, din când în când mai am și viciul ăsta, în măsura posibilităților) am realizat că nu numai noi, românii, sunt convins, ci noi, contemporanii universali în general suferim enorm pentru că am căzut din patetism și refuzăm să mai impresionăm. Să vă explic de fapt la ce fac referire. Să ne imaginăm că am depus un CV și că acesta nu ne-a ajutat să luam postul. Nu e foarte greu. Ei bine, acum să ne imaginăm că aici am fi inserat un amănunt impresionabil: mi-am vândut bicicleta ca să mă prezint la acest concurs. Credeți că ați mai pierde concursul? Gândiți-vă bine ce răspundeți, pentru că s-ar putea să vă pară rău că v-ați grăbit să răspundeți. Eu unul zic că postul v-ar aparține. Pentru că ați impresionat.


Pentru cei care nu au văzut semifinala de ieri am să vă spun în două cuvinte despre ce a fost vorba. Ultimul concurent, tânărul Florescu, un puști ok până la urmă s-a prezentat cu un număr cu mingii de fotbal. Decent numărul, dar, după părerea mea necalificabil pentru finală. Locul lui Florescu continui să cred că este la o echipă de club și nu pe un platou de entertainment. Faptul că cei de la Steaua l-ar fi luat dar nu i-ar fi asigurat mare lucru, inconvenient major pentru un tânăr din provincie este încă o dovadă de amatorism în fotbalul românesc. Nu spun că Florescu ar trebui testat la naționala lui Răzvan, acum că tot e pus pe experimente, dar cred că lucrat, talentul lui și-ar găsi locul măcar la o echipă din B dacă nu din A. Dar, global, tânărul promite. Înainte de startul voturilor, Andi Moisescu comite o gafă după mine majoră. Unde până atunci nu așternuse niciunui alt concurent covorul roșu pentru a impresiona publicul, de data asta ”juratul” Moisescu îl descoase pe Florescu, care povestește că, pentru a ajunge la preselecție a trebuit să își vândă bicicleta. Și pentru că nu era suficient Andi îi spune: dacă nu te vei califica eu îți voi cumpăra o bicicletă. Acum revin la problema cu CV-ul ”impresioabil”. Ce credeți că a votat publicul? În primul rând pe Florescu, firește. Așadar tehnica a funcționat. Lucru de necontestat, cel puțin românilor noștri le lipsește surprize-surprize, așa că au refulat pe Florescu. El a fost primul calificat și șmecheria lui Andi a punctat.



În concluzie, cred că rușine este să ne stăpânim de la a fi patetici, și nu să manipulăm publicul. Nu îi obligă nimeni pe electori să facă ce le sugerează orice campanie publicitară, dar pentru sănătatea mentală a românilor e bine ca această posibilitate există.



E o lume crudă cea în care tocmai trăim, iar gesturile noastre de eleganță trec de cele mai multe ori neobservate. Sfatul meu, pentru a evolua și a trăi în prosperitate este să treceți totul în CV. Ați ajutat pe cineva să treacă strada? Treceți la CV. Ați oblojit vreodată vreo rană? Treceți la CV. Și mai cred că Ion Creangă, numai din dorința de a nu promova vreun post de televiziune nu a explicat în ”Povestea lui Harap-Alb” cum Crăiasa Albinelor, informată de mass-media i-a dat la rândul ei o mână de ajutor eroului. O fi ars el aripa de albină, dar dacă nu se dădea pe post, aștepta Harap-Alb mult și bine până să i se răspundă cu aceeași monedă...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Flo Rescue... (wink)


Pleased to meet you, hope you guess my name...