Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

sâmbătă, mai 01, 2010

Confesiunile lui Mick Jagger, fermecatul: ”I fucked your woman for money, but you plundered my soul!”

Încă un exemplu de history repeating de data asta pe gustul meu: un nou single de la Rolling Stones, vechi de pe vremea lui ”Exile on Main St.”, lansat însă acum cu ocazia campaniei intitulate Record Store Day, menită să susțină micile magazine de muzică, din ce în ce mai puține în competiție cu marile concerne. ”Plundered My Soul” ar trebui în mod normal să urmeze rețeta succesului de la ”Free as a Bird” de la The Beatles, piesa descoperită pe bandă, într-un subsol. Premii, prima poziție în topuri, poate și un VMA pentru video-clip, dacă ținem cont că s-a respectat îndeaproape rețeta vinilului de la ”Exile...”, cu atât mai mult cu cât noul single a fost lansat într-o ediție de vinil, de doar 1000 de copii. Îl știți pe Burt, the Farting Hippo? Ei bine, hipopotamul mediatizat și în serialul NCIS, al cărui preț de piață este între 40 și 50 de lire sterline a fost scos la licitație pentru a ajuta strângerii de fonduri. La cât credeți că a fost adjudecat în cele din urmă? 600 lire sterline! La cât credeți că vor fi adjudecate cele câteva viniluri cu ”Plundered My Soul” peste, să zicem, 5 ani? Ca să vă vând un pont, în momentul acesta pe Ebay licitațiile au ajuns la 50 de dolari iar produsul sigilat și însoțit de celelalte promoționale pentru Record Store Day la peste 80, iar asta cu circa 1-3 zile înainte de adjudecare.

Pentru unii ”Plundered My Soul” este o gură de oxigen (și eu mă număr printre aceștia) de la idolii care te fac să crezi în tinerețea fără bătrânețe, pentru alții poate doar o mostră ”originală” de sound retro. La 28 de ani de la înregistrările de studio, ”Plundered My Soul” este de asemenea un document. Pe atunci cântai ceea ce erai...

Analiză literară:

Plundered My Soul” este o doină a grupului englez The Rolling Stones. În cântecul ”Plundered My Soul” cântărețul Mick Jagger vorbește despre cum i-a ”tras-o” lui Anita Pallenberg, iubita prietenului său, Keith Richards, chitaristul grupului. "I fucked your woman for money, but you plundered my soul!" După ce se consumă acest act secsual, chitaristul se răzbună pe cântăreț și îi face vrăji la vrăjitoare. După asta, cântărețul rămâne fără suflet și de atunci el tot cântă despre ceea ce i s-a întâmplat. Este foarte posibil ca prin aceste farmece să fi fost și legat de grup pe viață, așa explicându-se cum de și acum cântă tot alături de chitaristul cu prietena căruia s-a culcat.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...