Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, august 22, 2008

Yes sir, that's my baby, no sir, I don't mean maybe

Programele de calculator ar trebui şi ele adaptate pentru diferitele tipuri de utilizatori, mă limitez pentru moment la două eşantioane: optimistul şi scepticul. De exemplu, atunci când instalezi un program, nu te bazezi prea mult pe cunoştinţele de limbă engleză şi ajungi în momentul când trebuie inerent să răspunzi la întrebarea: yes sau nu, run sau cancel?

Optimistul, genul tarzan e puternic, tarzan dă altă gaură îşi va spune răspicat în gând YES şi va apăsa cu încredere pe butonul care i-ar putea activa în acest fel troieni, viruşi şi alţi licheni. Întotdeauna se găseşte prin preajmă un altul care să-i depaneze scula, tarzan e puternic, tarzan dă altă gaură.

Scepticul însă se va teme tocmai de faptul că ştim cu toţii situaţia comploturilor internaţionale, a conspiraţiilor concertate, suntem cu toţii conştienţi că un da poate fi o imensă capcană. Prin urmare, după ce se va gândi câteva minute ce următoare funcţie să îi imprime calculatorului, timp în care va desemantiza şi întrebarea, pusă evident tendenţios, cu duble negaţii, răspuns la nivelul bunului simţ, şi tot arsenalul de manipulare a chestionatului, scepticul va alege comanda NO, cel puţin eu sunt cu conştiinţa împăcată. Întotdeauna se află prin preajmă cineva care să îi spună cu un zâmbet candid în colţul obrazului, apasă pe yes ca să mergi mai departe...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...