Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, august 19, 2008

Serj Tankian decent, R.E.M. blazaţi - Sziget 2008

Sâmbătă 16 august 2008 concert mult aşteptat cu Serj Tankian, la Sziget, de la orele 19, pe scena mare, urmat de R.E.M., în aceeaşi locaţie, de la orele 21. Visam la întâlnirea cu Tankian încă de anul trecut, când ultimul său album mi s-a părut de departe lovitura anului în materie de rock, hard, etno, progresiv, world... ce mai, un fussion demn de laudă. M-a surprins aparenta apatie a publicului şi numeroasele spaţii goale, care îţi permiteau cu uşurinţă să te strecori până în primul rând. În afara fanaticilor care au ocupat primele rânduri cu intenţia de a nu le scăpa nimic din prestaţia lui Tankian, majoritatea celor prezenţi păreau mai interesaţi de o domnişorică care se aruncă în cap cu frânghia elastică sau de 3 indivizi trotilaţi la maxim care săreau cu rândul o coardă improvizată dintr-un tricou sfâşiat. Poate cheia se afla în faptul că pentru mulţi Serj Tankian nu este asimilat cu System of a Down, şi de aici slabul interes, o dovadă fiind faptul că dacă tricouri cu trupa solistului întâlneai la tot pasul, tricouri cu Serj Tankian: LIPSĂ.

Recunosc, nu mă duceam chiar la pomul lăudat, prin urmare, nu pot spune că am fost prea dezamăgit de variantele destul de apropiate de studio la "Empty Walls" sau "Lies, Lies, Lies". Serj Tankian a transformat un concert previzibil într-un maraton antidezarmare, anti preşedinte şi antitrupe americane în ţări străine, pigmentat cu prestaţia sa carismatică.

La R.E.M. lucrurile au stat însă totalmente diferit. Pe scena mare nu puteai arunca nici măcar un ac, euforia era la cote maxime, iar prestaţia lui Stipe şi compania neremarcabilă. "Losing My Religion", aproape că şi-a pierdut valoarea, cântat în rumoarea generală identic ca pe album, cu Stipe aproape lipit cu superglue de stativul microfonului. Cei care şi-au procurat DVD-ul "REM Live", lansat pe 16 octombrie 2007 în lumea întreagă (singurul DVD cu vreun concert oficial al formaţiei - probabil că nu din întâmplare) ar putea liniştiţi să renunţe la orice altă prestaţie live a celor 3...

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...